FOTO: Poskytnuto z archivu Maie Měchurové
To byly časy aneb Nikdy se nevrátí pohádka mládí
23. 2. 2022My, co jsme se narodlli na přelomu čtyřicátých a padesátých let, jsme měli možnost prožít mládí, čas malin nezralých, v hektických letech šedesátých. Beatles, Olympik a Semafor zanechali nezapomenutelnou stopu v našich životech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
7.10.2022 08:29
Cítím se mezi vámi jako Metuzalém, maturita v r.1964 . My měli partu holky s klukama a hlavně sport nás zajímal. Ale ten prolamovaný šusták mne dostal ! Nedávno jsem viděla paní a měla takovou tašku na nákup.. Bezva Maruško..
Jitka Chodorová
27.5.2022 20:50
Marie, moc pěkný článek, bylo to všechno podobné, i já mám ten pocit, že jsme všechny chodily do jedné třídy, byly jsme natupírované, na sobě šusťák a podobně, maturovala jsem v r.1966 v Plzni na gymplu. Zlaté časy, které se nikdy nevrátí. Ale máme vnuky, tento týden maturoval náš nejmladší vnuk, jeho bratr bude promovat a v září půjde do školy naše malá pravnučka. Svět je teď jejich, a my se z toho můžeme radovat.
Marie Měchurová
27.2.2022 18:35
Na úvodní fotce v tom hrozném pokrčeném šusťáku a ta s mašlí ve vlasech na veletrhu.
Hana Polednová
25.2.2022 21:18
Maruško, hezké vzpomínání vrátilo i mě do podobných vzpomínek na mé mládí a ten šusťák, tesilový kostýmek s krátkou sukní, to bylo něco. Až na ty vlasy, měla jsem je krátké a žádné tupírování nebylo.
František Matoušek
24.2.2022 16:06
Hezkýýýý... Jen se vloudila malá chybička , Kenedyho zastřelili v listopadu 1963.
Libuše Křapová
24.2.2022 10:22
Maruško, chodily jsme spolu do jedné budovy :-) Já jen o dva roky později a na Zdravotní školu. nejspíš jsme se i na schodech několikrát potkaly. Ale až íčko nás seznámilo. I já chodila do tanečních k manželům Mědílkovým - bohužel ale pro nemoc skončila po třech lekcích. Díky za připomenutí i mých středoškolských let :-)
Naděžda Špásová
24.2.2022 10:08
Marie, podobnost čistě náhodná, ale mám podobné zážitky, až na taneční, tam jsem nechodila, nebyly peníze a ani čas. Navíc jsem tancovat uměla, takže by to byly vyhozené peníze. Taky jsme byly čtyři, voláme si dodnes, trhla se jen jedna, ta byla snobka už tenkrát ve škole. Moc hezky jsi zavzpomínala. Držím palce, ať vám setkávání vydrží ještě hodně dlouho.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA