foto: archiv autora
NÁVRATY 1 - Oči mrtvých lásek
4. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
18.2.2022 12:41
Paní G.N. Ještě se vracím k vašemu příspěvku. Nejsem orientovaný na budoucnost. Vzhledem k pokročilému věku si troufám tvrdit, že jsem na sklonku života. Co bych na budoucnosti viděl? Renomovaní vědci, kteří se zabývají cykly historického vývoje, tvrdí a píší, že naše současná civilizace je na sestupné křivce. Důkazy pro toto tvrzení jsou nezvratitelné. Zabývám se tím už léta a píši o této problematice i publikaci. Nebudu se zde o tom rozšiřovat, íčko je naladěno zcela jinak.
Soňa Prachfeldová
5.2.2022 20:54
Vše , co jsme prožili , nás utvářelo do budoucna, které se ustavičně přetváří v minulosti. Zítra, pozítří, budoucí chvíle pořád jsou před námi a věřím, že v dobrém. Honzo pěkné.
Jan Zelenka
5.2.2022 20:31
Díky, paní G.N. Ve své vzpomínkové knize Návraty, píši v jedné kapitole:
"Ať už nás život formoval jakkoli, ve svém nitru zůstáváme pořád stejní." Já se i po poměrně divokém životě příliš nezměnil. Díky za váš názor.
Granda Nekonata
5.2.2022 20:15
Dlouho jsem uvažovala, jaká je v tom stylově velmi vytříbeném textu pro mě zpráva. Protože se málokdy k nějakému textu vracím. Možná je v něm varování, že je třeba s větší pečlivostí prožívat současnost. Že za dvě dekády se k dnešním dnům budu vracet s vědomím, že je to mrtvá minulost. Minulost, která se čím dál víc zmocňuje mé duše. Tak vidíte, jaký otisk jste vytvořil. :-) I takový zabedněnec jako já, orientovaný na budoucnost, se na chvíli zastavil a zamyslel, že není třeba chvátat.:-) moc hezké čtení - děkuji
Jan Zelenka
5.2.2022 12:53
Píši, jak cítím, paní Kollinová. Nemusí to pochopitelně každý vnímat stejně. Možná jsem tou minulostí zatížen víc, než je zdrávo. Ale věk se už příliš nachýlil a do budoucnosti nemá proto cenu vzhlížet. Děkuji za váš názor.
Jana Kollinová
5.2.2022 12:18
Nechávala jsem si Váš článek na chvíli, kdy budu v pohodě, připravená vnímat atmosféru sdíleného, ale neuspěla jsem. Pane Zelenko, jste jedním z úspěšných spisovatelů zveřejňujících své příspěvky na i60 a někdy možná zamotáte hlavu čtenáři. Druhý odstavec článku je natolik nabitý myšlenkami, úvahami a zážitky, že mám pocit expanze autorovy tvůrčí invence, kterou nedokáži uchopit. Lépe řečeno: "Komu není dáno, v apatyce nekoupí!" :-)
Martina Růžičková
5.2.2022 08:57
Básníka v sobě nezapřete. Jen na mě při čtení padl smutek. Musím ho jít rozchodit...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA