Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Víra v paradoxy
13. 2. 2022Vzpomínám si na docela častý výrok šéfa v mém prvním zaměstnání: „Miláčkové moji, jste naprosto skvělí, mám vás převelice rád, nicméně za tohle čtvrtletí vám škrtám prémie. Musíte si holt zvyknout, že život lidskej je pouhou bažinou paradoxů.“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
16.2.2022 19:09
Paradox víry by byl zajímavý námět. Víra je ambivalentní pojem a vzhledem k tomu, že se po většinu života zabývám biblickou a židovskou historii, napsal jsem o tomto tématu již nějaké články. O xenofobii a víře jsem např. dával na íčko článek 19. 12. 2019.
Jana Šenbergerová
15.2.2022 17:12
Jana Kollinová 14.2.2022 12:15 - Mě zaujal váš příspěvek k tomuto článku. Nechcete ho rozvinout třeba v Ringu? Jiný vhodný chat tu nenacházím.
Blanka Lazarová
14.2.2022 20:55
Pěkné nedělní počteníčko, díky. A co se paradoxu týče, myslím, že už jsme pokročili ve vývoji tak daleko, že už žijeme jen v samých paradoxech.
Jana Kollinová
14.2.2022 12:15
Článek mě natolik zaujal svým názvem, že se mi nabízí téma paradox víry.
Zdenka Soukupová
14.2.2022 10:28
Vždycky se na Tomášův fejeton těším, ale teprve dnes jsem zjistila (z komentáře od Daniely), že fejeton vychází vždy v neděli. Je to paradox?
Jan Zelenka
13.2.2022 22:10
Credo, quia absurdum, je moje oblíbená téze. Ten výrok jsem použil v několika svých fejetonech. Pěkně o paradoxech píšete. Život je jen množina paradoxů a paradoxně přibývají s pokračujícím věkem.
Naděžda Špásová
13.2.2022 18:51
Paradox je paradox, taky jsem se s ním ve svém životě párkrát setkala a myslím, že k životu tak nějak patří. :-)
Soňa Prachfeldová
13.2.2022 18:48
Když ve stárnoucím těle je mladý duch, ten jistojistě odežene to stárnutí. Při čtení vašich vtipných slov, je mi dobře na duši a paradoxně se cítím mladá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA