Tři přání
Foto: autorka

Tři přání

16. 2. 2022
Můj příběh Zimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Koldová
Děkuji za pěkný článek,plně se s obsahem ztotožnuji.I mě velmi mrzí v jakém stavu je mnoho našich lesů.Jezdívali jsme k rodičům do Pacova,vždy jsme tam nasbírali spoustu hub a borůvek,nyní jsou místní rádi,že najdou pár hub do bramboračky a trochu borůvek na koláč.Manželova babička žila na venkově a v létě se živili sbíráním hub a borůvek,za den prý nasbírala nůši.Ale vadí mě i to ,jak se hospodaří s ornou půdou atd.atd.,bylo by to na dlouhé "povídání"
Marie Ženatová
Ještě jednou vám všem děkuji ze srdce za vaše kladné hodnocení i osobní vyznání. Pro Jitušku C. - Ano, je málo těch kdo chodí nakupovat do vzdálenějšího obchodu s batůžkem pěšky. Jsem moc ráda, že to tak zatím zvládám i když občas se mi také někdy nechce. Ale ta krásná a klidná rána za každého ročního období skutečně za tu námahu stojí. Ale právě teď u nás dost fouká vítr. A pro Janičku P. - dříve jsem se cítila v lesích sama velmi bezpečně, vím také co to byla vůně poledního lesa - dnes už také víc pociťuji ta různá nebezpečí ?
Zdenka Jírová
Tak taková přání mám také. Les mám také velmi ráda, obdivuji staré stromy, ráda si je fotím. Bohužel, už do lesa nemohu chodit, mám potíže s chůzí, ale stále si na krásné procházky se sběrem hub nebo jen tak , vzpomínám a kochám se krásnými fotografiemi právě takovými, jaké jsi nafotila ty. Moc ti za ně děkuji.
Jan Zelenka
Krásný, pozitivní text. Já bych měl přání jen jedno. Aby přestala vládnout ta hnusná politika a aby lidé zase k sobě našli cestu. Pak se dá realizovat vše.
Soňa Prachfeldová
Maruško je to moc hezké, dojímavé a čisté ♥
Jana Porcalová
Napsala jste to, paní Maruško, skutečně srdcem, je nás mnoho, komu je z toho plundrování lesů smutno až zle. Ta auta těžce naložená kládami už mi jezdila kolem chalupy ještě dřív, než udeřil ten žravý brouk, v devadesátkách. Moc ráda jsem chodila do lesa na borůvky, houby, cítila jsem se tam bezpečně, dnes nevím, jestli bych nehledala za každým stromem vlka nebo přemnožená prasata. Jak byl krásný a jak voněl třeba takový polední les!
Jitka Caklová
Milá Maruško, neznám nikoho, kdo by neměl první přání. Není mnoho lidí, kteří umí psát srdcem, tak jako Vy a už vůbec neznám nikoho, ať mladého nebo starého, kdo by chodil nakupovat s batůžkem na zádech do tři kilometry vzdáleného obchodu. Asi tady někde by měl začít každý, jinak příroda nemá šanci k uzdravení. Děkuji Vám za krásný, srdcem napsaný článek.
Marie Ženatová
Všechny moje milé moc vás zdravím a děkuji ze srdce za vaše dobrá slova*
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi pěkný článek.
Dana Puchalská
Neznám z mých přátel a známých nikoho, kterému by byl stav naší příroda lhostejný. Mám lesy ráda a když vidím,co se s nimi občas děje,tak mi do smíchu doopravdy není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%