Úvodní foto: Avignonský most, www.pixabay.com
Hudba, kterou mám ráda
17. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
18.2.2022 00:32
Věrko Sbor Židů od Verdiho patří mezi moje nejoblíbenější operní árie. Hezky napsaný článek.
Jana Šenbergerová
17.2.2022 23:20
Tak hezky bych to napsat nedovedla. Mám hudbu ráda, ale většinou ji neposlouchám cíleně a většinou si nepamatuji jména autorů, ani názvy skladeb. Výjimkou je píseň Vincent (Starry, starry night), tu mohu poslouchat pořád dokola. Mám ráda písničky Karla Plíhala, skladby s panovou flétnou a elektronickou hudbu. Často slýchám písničky Boba Dylana, ale není to moje volba. Pro návrat "domů" je Óda na radost dobrou volbou.
Irena Drob
17.2.2022 21:06
Znáte tuto skladbu? Jean Sibelius Valse triste. Úžasné podání orchestrem Herberta von Karajana https://www.youtube.com/watch?v=5Ls8-pk4IS4. A také skladba Joaquin Rodrigo Concierto de Aranjuez 2. věta je nádherná. Vážná či klasická hudba je pro mne povznášející.
Helena Přibilová
17.2.2022 20:25
Líbí se mi většina hudebních žánrů, avšak nejraději poslouchám tzv. vážnou hudbu (Bach, Handel, Vivaldi, Mozart, Haydn, Beethoven, Brahms, Verdi, Rossini, Chopin,...).
Eva Mužíková
17.2.2022 19:46
Věrko, některé Tebou jmenované skladby mám také moc ráda. Hezké připomenutí. Díky.
Marcela Pivcová
17.2.2022 19:24
Nějak si ani nedovedu představit někoho, kdo si sám pro sebe nikdy nebo téměř nikdy neposlechne žádnou hudbu. Kdysi se mě jedna kolegyně zeptala, cože si to vezu ze školy za gramodesku - a na mou odpověď, že Beethovena, mi řekla doslova: Jak to můžeš poslouchat, já bych to nemohla poslouchat. Vyvedlo mě to natolik z míry, že si to pamatuji dodnes. Dobře, že tady jsou jen samí milovníci hudby!
Miloslava Richterová
17.2.2022 18:56
Prostě nádherné:-) a i ta Zlatá kaplička na Fotu dne s článkem krásně ladi..
Alena Vávrová
17.2.2022 16:17
Krásné vyznání, Věrko! Bez hudby bych nevyžila a jak vás tady čtu, tak máme skoro stejný vkus.
No a A. Rieu, to je fenomén - jenom když vidíte, co ty jeho monstr koncerty dělají s diváky.
Zuzana Pivcová
17.2.2022 15:42
Hudbu vnímám podle momentální nálady, aby mě uklidnila, potěšila, rozradostnila. Líbilo se mi také, když v některé solné jeskyni byly pro relaxaci zvuky přírody - hučení moře, křik mořských ptáků nebo "zpěv" kytovců. Díky, Věrko.
Jitka Hašková
17.2.2022 14:27
Věro, napsala jsi to bezvadně, také mám ráda tebou jmenované skladby, ale i mnoho dalších z jiných žánrů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA