Ilustrační foto: pixabay.com
Zimní polévka z hlívy ústřičné
19. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
22.2.2022 07:35
Vždy se dívám po našich smíšených lesích zatím jsem ji in natura neviděla. Kupují ji a polévku také dělám. Hodně zdraví Zdenko !
Jana Jurečková
19.2.2022 20:56
Hlívu do naší vesnice vozí pán z Vlčnova. Zdeni, děkuji za tento luxusní recept. Jednou jsem připravovala bramborovou polévku, ale hříbky jsem neměla. Použila jsem hlívu a povedla se moc.
Alena Švancarová
19.2.2022 18:43
Hlívu kupuji hodně často,polévku také vařím a začala jsem ji i obalovat.Je tužší,ale mě to tak chutná,obaluji i nohy.Jednu dobu jsem hlívu nemohla vidět,pokaždé jsem ji musela koupit.Dala jsi mi Zdeno,typ,udělám si těstoviny s hlívou.Tady u nás je ale dražší ,stojí přes stovku.
Marcela Pivcová
19.2.2022 18:37
Dříve jsem hlívu na přípravu jídla vůbec nepoužívala, až jednou mi Zuzka přinesla recept na dršťkovou polévku z hlívy (asi takovou, jako vaří Naďa). Polévka byla opravdu dobrá, a tak ji občas také vařím. Hlívu jsem začala používat i do dalších jídel, jen pro smaženici dám přednost běžným lesním houbám.
Zuzana Pivcová
19.2.2022 16:25
Hlívu si kupuji často (na váhu stojí 99 Kč/kg), dřív jsem si z ní dělala smaženici jako z lesních hub, nyní ji většinou dáváme také do polévek. Nepravá dršťková z hlívy je výborná.
Jana Šenbergerová
19.2.2022 15:25
Musím se po hlívě poohlédnout, už dlouho jsem ji nevařila. Dík za inspiraci.
Dana Puchalská
19.2.2022 15:15
Zdeni, děkuju nejen za recept. Ano, hlíva je skvělá houba a její účinky na lidské zdraví jsou lékařsky potvrzené.
Eva Mužíková
19.2.2022 11:53
Zdenko, tak to jsi mi udělala chutě. Nikdy jsem tuto polévku nevařila, určitě vyzkouším.
Naděžda Špásová
19.2.2022 10:34
Dršťkovou polévku z hlívy dělám taky, ale trochu jinak. Nemám v ní ráda brambory a slaninu taky nedávám. Je v naší rodině oblíbená.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA