Zimní polévka z hlívy ústřičné
Ilustrační foto: pixabay.com

Zimní polévka z hlívy ústřičné

19. 2. 2022
recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Vždy se dívám po našich smíšených lesích zatím jsem ji in natura neviděla. Kupují ji a polévku také dělám. Hodně zdraví Zdenko !
Marie Ženatová
Milá Zdeničko díky moc za zajímavý článek. Hlívu používám často*
Jana Jurečková
Hlívu do naší vesnice vozí pán z Vlčnova. Zdeni, děkuji za tento luxusní recept. Jednou jsem připravovala bramborovou polévku, ale hříbky jsem neměla. Použila jsem hlívu a povedla se moc.
Alena Švancarová
Hlívu kupuji hodně často,polévku také vařím a začala jsem ji i obalovat.Je tužší,ale mě to tak chutná,obaluji i nohy.Jednu dobu jsem hlívu nemohla vidět,pokaždé jsem ji musela koupit.Dala jsi mi Zdeno,typ,udělám si těstoviny s hlívou.Tady u nás je ale dražší ,stojí přes stovku.
Marcela Pivcová
Dříve jsem hlívu na přípravu jídla vůbec nepoužívala, až jednou mi Zuzka přinesla recept na dršťkovou polévku z hlívy (asi takovou, jako vaří Naďa). Polévka byla opravdu dobrá, a tak ji občas také vařím. Hlívu jsem začala používat i do dalších jídel, jen pro smaženici dám přednost běžným lesním houbám.
Zuzana Pivcová
Hlívu si kupuji často (na váhu stojí 99 Kč/kg), dřív jsem si z ní dělala smaženici jako z lesních hub, nyní ji většinou dáváme také do polévek. Nepravá dršťková z hlívy je výborná.
Jana Šenbergerová
Musím se po hlívě poohlédnout, už dlouho jsem ji nevařila. Dík za inspiraci.
Dana Puchalská
Zdeni, děkuju nejen za recept. Ano, hlíva je skvělá houba a její účinky na lidské zdraví jsou lékařsky potvrzené.
Eva Mužíková
Zdenko, tak to jsi mi udělala chutě. Nikdy jsem tuto polévku nevařila, určitě vyzkouším.
Naděžda Špásová
Dršťkovou polévku z hlívy dělám taky, ale trochu jinak. Nemám v ní ráda brambory a slaninu taky nedávám. Je v naší rodině oblíbená.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%