Ilustrační foto: Pixabay
Dívčí válka po jednadvaceti letech
23. 2. 2022Za čtrnáct dní se opět bude – tu více, tu méně – oslavovat žena. V mezinárodním měřítku. A já jsem se při té příležitosti a s náležitým předstihem rozhodla pro cizí peří, kterým bych se ráda pochlubila. Protože mi to připadá nejen nanejvýš aktuální, ale přímo nutné…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Švejnohová
24.2.2022 09:38
Pro Moniku kopie odpovědi na můj dodatečný e-mail Benjaminu Kurasovi:
"Jejda Hani, to jste mě potěšila, já už jsem na tento článek dávno zapomněl, ale podepsal bych ho i dnes. Koukám, že jste stále stejně krásná. Nějak se nám ten svět drolí, a moc tomu nepomáhají ani ty mocné ženy jako Merkelová, von Leyenová, Jourová, Pekarová.... I s těmi se stalo něco divného, až skoro mužského...
Přeju vše nejlepší a dík za vzpomínku. Možná bychom se měli sejít aspoň na odpolední čaj?
Benjamin
---------- Původní e-mail ----------
Od: Hani
Komu: benkuras@seznam.cz
Datum: 24. 2. 2022 0:46:44
Předmět: dávná vzpomínka
Jana Porcalová
24.2.2022 08:58
Hezky se to čte, správná mužská sebekritika od pana Kurase. Když se tak ale člověk podívá, jaké ženské kreatury se to vyškrabaly na ty nejvyšší posty nejen u nás, ale i v EU a ve světě vůbec, není moc na výběr. Jakoby narušená psychika, chamtivost, přebujelé sebevědomí a nesoudnost byly hlavními předpoklady pro výkon těchto funkcí pro jakékoliv z těch snad osmdesáti (nebo kolik jich dneska rozeznávají) pohlaví.
Dana Puchalská
24.2.2022 08:15
Paní Hano,děkuju za zajímavou úvahu. Hezky jsem si početla a zavzpomínala na onu dobu. Ano, někteří chlapi budou celý život jak ti malí kluci. A přes to vlak nejede.
Zdenka Jírová
24.2.2022 00:58
Moc pěkná úvaha, ale my, holt, musíme mít zase nějakou anomálii, myslím u nás, v Česku, stále se tvrdí, že by mělo být ve vládě více žen. To je pravda, ale co dělat nyní, když je tam sice máme, ale jako ženy se nechovají - všechny jsou tvrdě nesmlouvavé, žádná diplomacie, ale tvrdý boj -vrhnout se do války s Ruskem za každou cenu , jedna chce dokonce na Rusko svrhnout atomovou bombu, druhá chce povolat naši armádu a jít proti Rusku / i když nám osobně zatím nic tak konkrétního jako přímý boj nehrozí/a zatáhnout nás do války. Tak nevím, jestli autor toho zajímavého článku ženám nějak "nepřidával moudrost" nebo se doba natolik od toho času změnila?
Zuzana Pivcová
23.2.2022 19:56
Ona už i dívčí válka nebyla žádným sportovním tréninkem. Faleš a zrada. Není to většinové jednání, ale ženy, které se "dostanou k moci", v sobě prvky tvrdosti a potřeby řešit věci silou, mají.
Václav Soukup
23.2.2022 16:58
Chtěl jsem něco podotknout, ale dostal jsem strach o " pinďourka ". Už mlčim.........
Hana Švejnohová
23.2.2022 16:06
Ivo, to snad ne! Já se jich vůbec nezastávám, ale ty dvě dámy řinčí jen symbolicky a své muže a syny by jistě do války nehnaly...
Jana Šenbergerová
23.2.2022 16:01
Hezky jste vybrala. Je dobré vědět, že nejsou všichni muži stejní, ale to by bylo na dlouhé rozjímání. Nicméně obávám se, že ani ženy nejsou jen nositelkami moudrosti a ctností a mnohé stojí za nemoudrými činy mužů. Bohužel ač moudrost posouvá svět dál a výš, hloupost stále řinčí zbraněmi, a to stále "dokonalejšími". Je dobré být připraven na cokoliv, protože dnes už platí jen to, že všechno je možné. Pan Kuras píše výborně i dnes, ale svět není lepší, naopak.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA