Sedmibarevné duny na ostrově Mauricius. FOTO: Pixabay
Mauricius - modrý ostrov
17. 3. 2022Od dětství jsem toužila navštívit tento bájný a nám tak vzdálený ostrov. Důvodem bylo to, že můj tatínek byl vášnivý sběratel poštovních známek. Často mi vyprávěl o sběratelském klenotu - o známce "Modrý Mauricius".
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
20.3.2022 07:17
Krásné zážitky z cestování, omlouvám se za 4* mobil je rychlý a citlivý.
VANDA Blaškovič
19.3.2022 18:47
Zveřejňuji mail, který mi zaslala Jarmila K.J. a jímž žádala redakci o zveřejnění "svých" fotografií z Mauricia. Je evidentní, čeho chtěla dosáhnout. Prezentovat stažená fota z internetu jako svoje. Nelíbí se mi nečestnost chování a neschopnost sebereflexe autorky článku. Vážená redakce mám na Vás velkou prosbu a to zda by bylo možné uveřejnit
fotky z mé návštěvy ostrova Mauricius. Z časových důvodů jsem nestihla fotky
pod článek přiložit a nyní některé íčkařky /paní Vanda Blaškovič a paní
Elena Valeriánová/ o ně mají velký zájem. Byla bych Vám moc vděčna kdybyste
mi mohli vyhovět. Chápu, že je to již pozdě, ale když jsem článek psala měla
jsem velmi málo času. Děkuji a jsem s pozdravem Jarmila K.Jakubcová
Jarmila Komberec Jakubcová
19.3.2022 11:23
Vando nebudu komentovat, prostě jsem poslala pár fotek. Nemám zájem někoho opíjet rohlíkem. Návštěva ostrova před covidem nebyla nic mimořádného, létalo tam spousta turistů, Byla jsem i v jiných zemích, např. v Brazilií, chystám další článek a samozřejmě ho doplním fotkami. Navšítvila jsem i ostrov Kubu, Mexiko a jiné exotické země, ale také mám třeba ráda Chorvatsko. Cestování mi baví Jinak jsem velmi často létala třeba na Gran Canarii a několikrát jsem ani fotky nepořizovala. Protože pokud poletíš 20x na jeden ostrov tak už tam znáš každý kámen. Mně focení moc nebaví. Nebudu to komentovat a přiznám se, že mi je tvůj názor lhostejný,
VANDA Blaškovič
19.3.2022 11:15
U článku nebyly žádné fotografie od autorky. Teprve nyní, 19.3. ve 11 hod jsem viděla, že jsou k článku přiloženy. Vyjádřila jsem Jarmile přání, zdali by nemohly býti její fotografie zveřejněné. K mému úžasu jsem fotografie obdržela na mail a tím, že je autorkou. Ale nestačím se divit. Fotografie vůbec, ale vůbec nekorespondují s článkem, co tam autorka popisuje! Pokud opravdu fotografovala Jarmila, tak navštívila skvělé parky, botanickou zahradu, safari… ( záměrně neuvádím přesné názvy ). Podle fotografií by autorka mohla nadšeně vyprávět o neskutečných zážitcích! Na fotografiích jsou např. obrovské želvy. V reálu je můžete krmit, děti na ně lezou… V parku potkáváte různá africká zvířata, také na foto zdokumentováno…. A jedna z největších adrenalinových zábav je procházka se lvy a lvicemi…. Procházka trvá asi hodinu. Předtím dostanete instrukce, co se smí a co nesmí. Opravdu není moc míst na světě, kde je toto možné. Na zaslaných fotografiích jsou lvice s průvodci….No, co si mám o tom myslet? Pokud někdo tyto aktivity absolvoval, nebude psát asi o návštěvě muzea cukru, i když samozřejmě může, ale určitě bude psát o zážitcích, , které dokumentují fotografie. Působí to, že článek byl psán bez toho, aniž by autorka věděla, jaké vlastní fotografie bude k článku přikládat a prezentovat. Něco zde nehraje. Vypadá to, že Mauricius je z říše snů. Je mi líto, Jarmilo, ale takto to na mne působí. Třeba jsi nám chtěla jen udělat radost a tak trochu nás opít rohlíkem …Nic ve zlém, ráda bych se mýlila a jsem připravená k případné omluvě. Vanda
VANDA Blaškovič
19.3.2022 10:56
Jarmilo K.J., fotografie z Mauricia zaslané Tebou mne nepřesvědčily o tom, že jsi jejich autorka. Pokud bude třeba, vyjádřím se přesněji, proč mám tento názor. Napiš, zdali to chceš.
Jarmila Komberec Jakubcová
18.3.2022 21:46
Paní Eleno, pokud mi pošlete svůj e-mail ihned vám odešlu fotky /cca 20/ z ostrova. Už jsem je zaslala paní Vandě B, protože jsem měla její adresu. Také jsem požádala redakci pokud by to bylo možné aby fotky dodatečně přiložila k článku. Tímto se Vám moc omlouvám a doufám, že se Vám fotky budou líbit.
Elena Valeriánová
18.3.2022 18:19
Jarmilo, teď jsem si všimla, že odkazuješ na fotky na internetu, ale to bych si mohla přečíst i informace o Mauriciu na internetu, určitě tam taky jsou.
Jaroslava Handlová
18.3.2022 13:32
Jarmilo, Mauricius by se mi určitě líbil- vždyť znáš moje cestovatelské nadšení. Dík za pěknou návnadu, ale ten ostrov mně už zůstane jen na seznamu nesplněných přání.
Dana Puchalská
18.3.2022 07:15
Jarmilo, děkuju za moc hezký článek o ostrově,kam se já určitě nepodívám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA