Foto: autor
Egyptolog
15. 3. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
16.3.2022 11:20
Paní Řeřichová, fan klub prof. Bárty bych vřele uvítal. Znám jeho názory, i jsem s ním mluvil. Sdílím jeho téze o vývoji a jsem v tomto ohledu velmi skeptický.
Jan Zelenka
16.3.2022 11:15
Milé dámy,. moc vám děkuji za vaše názory. Dobrá zmínka o prof. Bártovi, kterého si nesmírně vážím. Jsem moc rád, že mi Věrka darovala jeho knihu 7 zákonů. Civilizačním vývojem se zabývám už dlouhá léta. A píši právě publikaci o vývoji starověku. S prof. Bártou jsem mluvil, když jsem na pražské filosofii stupoval egyptologii v rámci U3V. Sdílím jeho názor o civilizačním vývoji, který probíhá po jakési sinusoidě. na troskách zničených civilizací vyrůstají nové na vyšším kvalitativním stupni. Naše civilizace je právě na prudce sestupné křivce. Paralela s důvody zániku Římské říše je až děsivá.
Ještě jednou vám děkuji.
Eva Mužíková
16.3.2022 10:53
Jendo díky:)))) Ty pravidelně přispíváš k mým článkům, mám z toho radost. Taky jsem chtěla k tomuto Tvému něco napsat, ale jaksi se to nepovedlo.
Blanka Lazarová
16.3.2022 09:56
Kéž by bylo vidět a slyšet víc takových. Ale mnozí radši nechtějí nic slyšet ani vidět (natož dělat), ale jen mít se dobře. A pak nás ta minulost doběhne.
Blanka Lazarová
16.3.2022 09:44
Jendo, líbilo se mi to. Možná jsi tam měl nějak naznačit, že je to jedna z tvých povídek, které píšeš. Tebe nenapadlo, že někoho nenapadne,...... oč tu běží a naopak. Ale je to prkotina, ne? Nic ve zlým, těším se na další článek. :-)
Blanka Lazarová
16.3.2022 09:32
Danielo, dobrý tip na M. Bártu. Kromě egyptologie se zajímá o vývoj civilizací. Doporučuji knihu Sedm zákonů. Také natočili s Petrem Horkým výpravný dokumentární film Civilizace, který už snad v květnu budeme moci shlédnout.
Daniela Řeřichová
16.3.2022 08:54
Pokud se někdo skutečně zajímáte o egyptologii, doporučuji z vlastní zkušenosti přednášky a knihy bývalého ředitele Českého egyptologického ústavu Prof. Miroslava Bárty, který od roku 2011 vedl výzkum archeologické lokality Abúsír v Egyptě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA