Egyptolog
Foto: autor

Egyptolog

15. 3. 2022
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Hezká povídka Honzo.
Jan Zelenka
Paní Řeřichová, fan klub prof. Bárty bych vřele uvítal. Znám jeho názory, i jsem s ním mluvil. Sdílím jeho téze o vývoji a jsem v tomto ohledu velmi skeptický.
Jan Zelenka
Milé dámy,. moc vám děkuji za vaše názory. Dobrá zmínka o prof. Bártovi, kterého si nesmírně vážím. Jsem moc rád, že mi Věrka darovala jeho knihu 7 zákonů. Civilizačním vývojem se zabývám už dlouhá léta. A píši právě publikaci o vývoji starověku. S prof. Bártou jsem mluvil, když jsem na pražské filosofii stupoval egyptologii v rámci U3V. Sdílím jeho názor o civilizačním vývoji, který probíhá po jakési sinusoidě. na troskách zničených civilizací vyrůstají nové na vyšším kvalitativním stupni. Naše civilizace je právě na prudce sestupné křivce. Paralela s důvody zániku Římské říše je až děsivá. Ještě jednou vám děkuji.
Eva Mužíková
Jendo díky:)))) Ty pravidelně přispíváš k mým článkům, mám z toho radost. Taky jsem chtěla k tomuto Tvému něco napsat, ale jaksi se to nepovedlo.
Blanka Lazarová
Kéž by bylo vidět a slyšet víc takových. Ale mnozí radši nechtějí nic slyšet ani vidět (natož dělat), ale jen mít se dobře. A pak nás ta minulost doběhne.
Blanka Lazarová
Jendo, líbilo se mi to. Možná jsi tam měl nějak naznačit, že je to jedna z tvých povídek, které píšeš. Tebe nenapadlo, že někoho nenapadne,...... oč tu běží a naopak. Ale je to prkotina, ne? Nic ve zlým, těším se na další článek. :-)
Daniela Řeřichová
Blanko, nezaložíme fanklub M. Bárty? Pro mne je doslova zjevením.
Blanka Lazarová
Danielo, dobrý tip na M. Bártu. Kromě egyptologie se zajímá o vývoj civilizací. Doporučuji knihu Sedm zákonů. Také natočili s Petrem Horkým výpravný dokumentární film Civilizace, který už snad v květnu budeme moci shlédnout.
Daniela Řeřichová
Pokud se někdo skutečně zajímáte o egyptologii, doporučuji z vlastní zkušenosti přednášky a knihy bývalého ředitele Českého egyptologického ústavu Prof. Miroslava Bárty, který od roku 2011 vedl výzkum archeologické lokality Abúsír v Egyptě.
Libor Farský
Nédherný článek o mém oblíbeném tématu, děkuji !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%