Foto: autor
Egyptolog
15. 3. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Veronika Štecová
28.6.2024 16:55
Moc pěkný článek! Také se zajímám o starověký egypt a chtěla bych se dostat do Prahy na egyptologii. Myslíš že bych ti mohla napsat někde bokem pro nějaké rady prosím??
Jan Zelenka
17.3.2022 15:53
Martino, jak Miroslava Vernera, tak i Miroslava Bártu jsem zažil osobně na přednáškách o egyptologii na pražské filosofii. Hodně si toho cením. Naši archeologové mají v Egyptě velké uznání. Poslední dobou měli několik velkých objevů.
Jan Zelenka
17.3.2022 13:07
Libore, to je bohužel tvrdá logika historického vývoje. Už jsme se o tom bavili. Civilizace vznikají a zanikají. Jak pravil biblický Kazatel: Svět pomíjí a jiný svět nastává, ačkoli Země na věky trvá. Tak i my, zrodivše se, zhynuli jsme." To není žádný pesimismus, ale realita, posvěcená předními vědci.
Hana Šimková
17.3.2022 07:20
Je to krásné snění a ztotožnění s tím, co by člověk dělat chtěl--kdyby!!! Svět spěje k tomu, že po x letech budou vykopávat zbytky civilizace naší.
Jan Zelenka
16.3.2022 22:22
Pane Vrbo, díky, je to jedna povídka, vybraná z mé knihy povídek - Milenci umírajícího času. Ale spíš mne lákalo napsat o něčem, co mne fascinuje a o čem přece jen něco vím, protože se egyptskou historií zabývám.
Martin Vrba
16.3.2022 21:31
Pane Zelenko, úchvatné, jako bych tam byl, doslova mi to vedro zalézá za nehty. To se Vám to píše, když víte, jak na to:
Jak napsat povídku : https://www.i60.cz/clanek/detail/29579/literarni-koutek-c-9-jak-napsat-povidku
Martina Růžičková
16.3.2022 15:50
Pěkné připomenutí práce archeologů. Také obdivuji práci a úspěchy našich egyptologů, zejména Miroslava Vernera a Miroslava Bárty.
Jan Zelenka
16.3.2022 14:03
Evo M. Nic se neděje. Jedna stará dialektická poučka říká, že v řešení rozporů je zdroj vývoje. Pokud se v něčem neshodneme, alespoň se vyvíjíme. Taky dobře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA