O lásce
Ilustrační foto: Pixabay

O lásce

15. 4. 2022

Přemýšlel jsem o tom, kolik podob může mít, vlastně, láska. Nejde tu však o žádná čísla. Láska je pojem natolik obecný, že jej nelze matematicky vyjádřit. Přesto ji lze vyjádřit i velmi jednoduchou definicí.

láska vztahy a sex
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Dobrý den, láska je něco jiného než omámení, vzrušení. Možná je to zamilování. To je dar přírody, abychom jako živočišný druh nevymřeli. Já tomu říkám reprodukce. Láska je, ale něco navíc. To je láska k tomu druhému, k dítěti, k milenci, k rodičům, ke kamarádům. Také lásky zbloudilé. K penězům, alkoholu, k promiskuitě. Na rozdíl od zamilování láska může trvat opravdu až do smrti. Jindra
Jindřich Berka
Dobrý den, láska je něco jiného než omámení, vzrušení. Možná je to zamilování. To je dar přírody, abychom jako živočišný druh nevymřeli. Já tomu říkám reprodukce. Láska je, ale něco navíc. To je láska k tomu druhému, k dítěti, k milenci, k rodičům, ke kamarádům. Také lásky zbloudilé. K penězům, alkoholu, k promiskuitě. Na rozdíl od zamilování láska může trvat opravdu až do smrti. Jindra
Hana Polednová
Jendo, láska nás provází celým životem, článek se mi líbí.
Jitka Caklová
Až každý jeden z nás, neboť všichni bez rozdílu jsme děti této Země, pochopíme co je to láska, bude na světě Ráj. Bez lásky se nedá tvořit. Bohužel bez lásky se dnes děje spousty věcí, bez lásky se dá i souložit, proto život na této planetě vypadá tak, jak vypadá.
Jiří Dostal
:-) :-) Ano ano, láska je nepopsatelně bezbřehá vášeň, s níž se oddáváme všem sedmi smrtelným hříchům jako slastným utrpením... :-) :-)
Dana Puchalská
Honzo, děkuju za hezkou úvahu.
Jan Zelenka
ještě jednou všem velké poděkování za bohatou diskusi.
Věra Ježková
Jendo, hezké, láskyplné zamyšlení. U mne se láska vyvíjela s věkem. To, co jsem prožívala jako hodně mladá, nebyla láska, ale zamilovanost, poblázněnost. Nemajíc děti, ještě bych připojila lásku k jiným živým bytostem – třeba Bišince a Britney. (A proto ti Karel pořád posílá hanbaté obrázky.)
Soňa Prachfeldová
Láska je cit, který člověka ovládne a pak člověk někdy nezvládne sám sebe. V etapách života má pak jiné projevy i podoby. A pevně věřím, když se potkají dva i v zralém věku, kteří neztratili svoji mladou duši a romantiku, pak by to bylo krásné. Ale i snít je pěkné. Láska je nejvyšší hodnota v lidském životě, myslím teď i lásku ke všemu živému, lásku k životu. Hezká jarní úvaha.
Eva Mužíková
Co jsem to vytvořila ???

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%