Vodňanské svobodné hory
FOTO: Hana Rypáčková

Vodňanské svobodné hory

21. 4. 2022

Mezi Bavorovem a Vodňanami na Svobodné hoře 640 m.n m. se vypíná 24,5 m vysoká rozhledna Haniperk. Po žluté značce jdeme od kempu  mírným stoupáním s hezkými výhledy na vrchol k rozhledně. Těžilo se zde zlato a podle pověsti zde na Hanině hoře prožíval kníže Schwarzenberg nešťastnou lásku se zdejší dívkou.

Sestupujeme k červené značce, kterou se kolem osady Vodňanské svobodné hory, kde je občerstvení se skvělými mléčnými výrobky zdejší farmy, vracíme do Bavorova. Cesta je dlouhá 8 km a vede lesem a údolím bez velké náročnosti. Přeji všem lepší počasí a hezké výhledy.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Děkuji za zajímavý tip na výlet. V jižních Čechách je mnoho krásných míst, která stojí za poznání.
Hana Polednová
Hani, i v nepříznivém počasi sis to užila a to je hlavní. Hezký tip na výlet v jižních Čechách.
Martina Růžičková
Díky za představení hezkého kousku jižních Čech. :-)
Blanka Lazarová
Jako Evě se mi takové články taky líbí. Hezky jsem se prošla, i mapu si prohlédla. Díky.
Alena Vávrová
Sláva vlasti, výletu! Moc pěkně jste se prošli a hezky jsi to zdokumentovala, Hani.
Eva Mužíková
Krátké, ale výstižné. Mám takové články ráda, když jsou doprovázeny fotkami s popiskami, je to radost.
Naděžda Špásová
Hanko, pěkný výlet. Taky jsme si na svátky vyšlápli k jedné rozhledně, byla vysoká a nestabilní, tak jsem tam nelezla. Bylo to na Křivoklátsku.
Dana Puchalská
Ano,je to krásný kousek naší země. Jižní Čechy jsou moje srdeční záležitost.
Hana Šimková
Mám smůlu. N a rozhlednu bych s tebou nevylezla, protože mám fobii z výšek. Je to škoda. Nechám si o tom jenom vyprávět
Anna Potůčková
I když Vám asi počasí moc nakloněno nebylo, tak na vycházce jste si to patřičně užili. A výhled z rozhledny stál jistě za to. Také bych na takovou vycházku klidně šla s Vámi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%