Ilustrační foto: Pixabay
Škoda, že už nejsem malá holka
4. 5. 2022Když si pustím rádio, musím hodně dlouho ladit, abych našla stanici, která posluchačům hraje poslouchatelné skladby. To, co dnes padá z rádoby moderních skladatelů, z rádoby moderních textařů a zní z hrdel rádoby zpěváků, mě naplňuje děsem, nechutí a nelibostí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
4.5.2022 13:58
Pamatuji si to naprosto přesně. Aktovku jsem hodila do kouta, ach, jaká to byla úleva. A hurá ven za dětmi, do přírody. Písničky tehdy byly krásné, dnes není výběr a nelíbí se mi. Taky si někdy přeji se vrátit do dětství a mládí. No holt je prý dnes moderní doba.
Zdenka Soukupová
4.5.2022 12:59
No jo, je to tak. Nikdy se nevrátí pohádka mládí, ze všech pohádek ta nejhezčí... Nádherné tango na vesnických zábavách. Julie, moc hezké vzpomínání. Naše děti a vnoučata budou také vzpomínat, ale jejich vzpomínky budou velmi odlišné od těch našich. S tím se nedá nic dělat.
Dalibor Polanský
4.5.2022 12:46
Ano, za našich mladejch let bejval svět jako květ...A louky byly zelenější, lesy hustší, sníh bělejší, slunce zářivější. Jenom jestli to nebylo tím mládím a nezkušeností se světem. Ale stejně to bylo krásné.
Anna Potůčková
4.5.2022 12:03
Při čtení tohoto vzpomínkového článku o našem dětství a mládí jsem si hned vzpomněla jak jsme se schovávali v kukuřici, nebo lozili po stozích se slámou. Na tuto dobu se nedá zapomenout, užili jsme si určitě mnohem více přírody, čerstvého vzduchu a také srandy. Protože jsem bydlela na vesnici v ulici, kde bylo hodně dětí, tak naše mnohé hry probíhaly i na silnici, která vedla do kravína. Hráli jsme tu vybíjenou, panáky, skákali přes švihadla apod. Ale vracet čas bych nechtěla, zejména ne kvůli pracovním povinnostem. Chodila jsem z práce unavená, byla jsem ráda že nikam nemusím po práci a pobytu v přírodě v tu dobu bylo mnohem méně než nyní ve věku důchodovém. Každé období má zkrátka své + a své-.
Olga Škopánová
4.5.2022 11:14
Netroufám si tvrdit, která doba je lepší jen vím, že minulost se nedá vrátit.
Daniela Řeřichová
4.5.2022 09:26
Také ráda vzpomínám, ale mnohem více žiji přítomností a věnuji se spoustě aktivit. Svět a společnost se přirozeně vyvíjí, avšak člověk se svými touhami a potřebami zůstává ve spirále času stejný. I naše vnoučata budou mít jednou pěkné vzpomínky. :-)
Jan Zelenka
4.5.2022 09:05
Moc pěkné, k tomu není, co dodávat. I já se daleko víc dívám zpátky, než do budoucnosti. Svět se, bohužel, dramaticky změnil.
Jana Hošková
4.5.2022 09:02
Hezké, nostalgické vzpomínání, Julie. Taky mi připadá, že jak "čas trhnul oponou" všechno se změnilo. Ale obávám se, že se historie neustále opakuje. Těm starším se bude vždycky zdát, že za nich bylo líp, ať už to bylo jakkoliv. Současné děti mají samozřejmě jiné dětství, i když - jak které, záleží vždycky na rodičích, co jim předají. Doba je jiná a s tím nic nenaděláme. Ale musím bezvýhradně souhlasit hlavně s tím, co píšete třeba o dnešních písních...taky leckteré nemohu poslouchat, hlavně ty, kde se od začátku až do konce opakuje pouze jedna jediná věta a jeden hudební motiv...to mne doslova vytáčí ! Ale mladým se to asi líbí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA