Obětovala jsem se. Věta, kterou by žádná žena neměla nikdy říct
Ilustrační foto: Pexels

Obětovala jsem se. Věta, kterou by žádná žena neměla nikdy říct

9. 5. 2022

Přibývající léta přinášejí chuť bilancovat, co se v životě povedlo a nepovedlo. To, co nepovažujeme za vydařené, někdy máme sklon svádět na jiné. Nejhorší je, když časem dospějeme k závěru, že děláme pro druhé více než oni pro nás. Když k němu dojde žena, je zle.

psychika rodina
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Martine V., často mi vaše komentáře šíleně lezou na nervy. Ale jindy vás hluboce oceňuji. Jako například zrovna teď. Klobouk dolů.
Martin Vrba
Když žena chodí do práce a pak by se měla starat o rodinu podle starého způsobu, kdy byla jen v domácnosti, tak by se na to mohl dívat jen nemilující muž. Chlap se má normálně zapojit úplně do všeho, co žena dělá pro rodinu, já to tedy tak dělal - mimo kojení. Mnozí kamarádi to hodnotili tak, že jsem „podpantoflák“, já se tomu smál a aby záviděli, tak jsem jim odpovídal, že to dostávám zpátky v takovém milování, o kterých ani nemají tušení. Nejraději jsem byl doma s děmi, když byly nemocné – na tak zvanou „ošetřovačku“. Což s nelibostí bral jeden můj vedoucí a řval na mne, abych si udělal v rodině pořádek – že s dětmi má být doma manželka. Jasně, že mi některé věci nešly tak dobře, jako je dělala manželka (například do dnes neumím tak srovnat to vyžehlené prádlo do komínku, jako ona) ale i snaha se hodnotí. Ale některé věci zase ona okopírovala ona, například při žehlení plen (dva kluci rychle za sebou mi dávalo vyniknout při 40 kusech), já si k tomu sedal na židli a do sluchátek poslouchal magneťák. Ale manželce jsem nikdy nemohl stačit, ona například vytírala celý byt ránoa večer. Jasně, že se na stáří cítí nedoceněná a že si měla raději vzít Fištu Hufnágla, ale ten by jí určitě nebyl ochoten stále vysvětlovat dokola věci našeho světa, které ona zase nechápe a nechápe. S láskou jde překonat úplně všechno a opakem je v manželství sobeckost. Nikdo nemá právo si z partnera dělat otroka. :)
Jindřich Berka
Dobrý den, skoro každá žena podle mě touží po rodině. Mít děti, manžela či partnera. Potom, ale musí počítat s tím, že úloha ženy v domácnosti je úmorná, někdy nevděčná, ale i radostná a veselá. Jako život, který je černobílý! Každý se může rozhodnout, ale potom nesmí tomu druhému vyčítat nebo litovat! Také může být žena sama a užívat. Určitě jí budou někteří muži zobat z ruky. Jenže to má druhý konec provázku. Život bez rodiny, bez dětí je podle mého názoru smutný a nudný. Je to volba. Potom jen si to musíme vyžrat. Jindra

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%