Ilustrační foto: Pixabay
Proč mám ráda moře Baltské
10. 5. 2022Do svých dvaceti let jsem moře neviděla, nebyla za hranicemi kromě pár metrů do Polska při bouři na Rači, kdy třídu středoškoláků na výletě polští celníci skryli před přívaly deště navzdory předpisům o překročení hranic a snažili se je zahřát čajem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.5.2022 06:53
Hezké vzpomínky, i to rozbouřené moře, jak skutečně, tak příměr se uklidní a zase můžeme být chvíli v klidném přístavu. Polsko má nádherné historické památky.
Jan Zelenka
12.5.2022 11:46
Moje první setkání s mořem bylo také na Baltu. Ale v NDR u Dierhagenu, v kempu. Moře 13 stupňů, vzduch 16,děti byly pořád ve vodě, měly zimou modré zadnice a všichni, až na moji ženu, jsme tam běhali nahatí. Němci tomu kdysi říkali Freiluftgymnastic. Bylo to skvělé.
Helena Přibilová
11.5.2022 22:05
Děkuji za velmi hezký článek. Polsko patří mezi země, které jsme si s manželem oblíbili, a rádi se do něj vracíme. Pokud jde o Baltské moře, líbilo se nám ve Slowiňském národním parku, přezdívanému také "Polská Sahara". Navštívili jsme rovněž řadu polských historických měst. Kromě nejznámějších jako jsou Varšava, Krakov nebo Gdaňsk to byla Vratislav (Wroclaw), Poznaň, Toruň, Lublin, Hnězdno, Lešno, Zamošč, Sandomierz, Kazimierz Dolny, Sanok,... Obdivovali jsme velkolepý hrad Malbork, zámky Ksiaž, Moszna, Brzeg, Pszczyna, Goluchów, Oporów, Nieborów, Krasiczyn, Pieskowa Skala, Laňcut (v jeho okolí se též nachází překrásná synagoga), stejně tak opatství Krzeszów, dřevěný kostel Jawór nebo muzeum Chopina v jeho rodné obci Železowa Wola.
Thomas König
11.5.2022 13:50
Já sice nejezdím do Polska, ale k Rostocku. Daleko hezčí pláže, než v Chorvatsku. Pro někoho může být problém teplota vody.
Jana Dvořáková
11.5.2022 12:51
Děkuji za krásný článek, také máme rádi cestování po Polsku, zejména jsme si oblibili poloostrov Hel a to v září. Málo turistů, úžasné pláže a moře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA