Zemřel herec Josef Abrhám
Josef Abrhám na udílení Českých lvů v roce 2007. FOTO: Autor: Martin Pauer, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia

Zemřel herec Josef Abrhám

17. 5. 2022

Za každou rolí si pevně stál s mužnou elegancí i noblesou. Jeden z nejpopulárnějších českých herců Josef Abrhám zemřel dnes ve věku 82 let. Vydal se do hereckého nebe za svou ženou Libuší Šafránkovou, která zemřela před jedenácti měsíci.

herci osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Děkuji za krásnou vzpomínku na pana Abrháma. Byl to vynikající člověk a herec. Čest jeho památce a upřímnou soustrast jeho rodině.
Marie Bartošová
Vážím si hereckého umění obou, vážím si také toho, že ho nikdy ,,neprodávali" v trapných reklamách. Díky za krásné chvíle, které nám všem dali.
Eva Kopecká
Byl to skutečně Pan Herec. Není každý takový, aby byl skutečně uznávaný. A on u nás všech opravdu uznávaný byl. Dělal svou práci pořádně, kvalitně a zodpovědně, žil pro divadlo, filmy, svoji rodinu. Neplnil stránky bulváru jako mnohé rádoby celebrity. Je mi smutno z jeho odchodu. Jediné, co mě s tou situací smiřuje, snad už jsou zase s paní Libuškou spolu. Čest jeho památce, upřímnou soustrast synovi a jeho rodině. Děkujeme, pane Abrháme.
Martin Vrba
Pana Josefa Abrahama jsem znal z několika metrů, když jsem pracoval v televizi, z jeho hereckých rolí i z vystupování během pauz při natáčení. Vždy byl přátelský a jak je zvykem u velkých osobností, nikdy se nepovyšoval nad druhé. Jeho lásce s Libuškou Šafránkovou jsme všichni fandili – hodili se k sobě. Kdo se chce kouknout na jejich společný film, tak jen zkopírovat adresu pomocí kláves Ctrl+c, pak přejít na You Tube a tam to vložit pomocí kláves Ctrl+v a můžete se připojit jen tiše a s pietou k té okouzlující dvojici Libuška Šafránková a Josef Abraham na jejich cestě: „Svatební cesta do Jiljí“. Čest jejich památce – už jsou zase spolu. https://www.youtube.com/watch?v=JQEtS5bz5IM
Miluše Hasenohrlová
Tak šťastnou cestu do Jiljí za Libuškou. R.I.P.
Daniela Řeřichová
Josef s Libuškou zůstanou navždy v mém srdci. Nezaměnitelný pár, který si byl oporou na jevišti i v životě. Jejich tvorba s námi bude napořád. R.I.P.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%