FOTO: Poskytnuto z archivu Společnosti pro obnovu synagogy ve Čkyni
Příběh oživlé synagogy
21. 5. 2022Rozhodnutí opravit synagogu spadá do euforie posametových let. A to je už dávno. Přistěhovala jsem se na Šumavu z Prahy. Jezdili jsme s rodiči na podnikovou chatu mého táty na Filipově huti v zimě v létě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
22.5.2022 19:24
Na poslední fotografii je kočárovna na pohřební vůz. Je škoda, že tak zajímavé informace jsou zpracovány poněkud nedbale.
Martina Růžičková
22.5.2022 19:14
Děkuji za článek. Obdivuji nadšení a vytrvalost, která byla pro znovuzrození zajímavé stavby zapotřebí.
Elena Valeriánová
22.5.2022 19:13
Vždy mi udělá radost, když se povede obnova nějaké památky, starých časů. Přiznám se však, že v článku jsem se poněkud ztrácela. A prosím o upřesnění, předpokládám, že na první fotografii v úvodu článku je opravená synagoga a na fotografii poslední je ....?
Jitka Hašková
22.5.2022 09:21
Velmi prospěšná a užitečná věc. Gratuluji. Přeji vám i nadále mnoho radosti, kterou vnášíte do života lidí.
Marie Faldynová
21.5.2022 20:10
Hledala jsem na internetu letošní program v synagoze Čkyně. Nemáte nějaké informace?
Marie Faldynová
21.5.2022 19:59
Také já obdivuji vaši vytrvalost a přeji mnoho krásných setkání se zajímavými lidmi - návštěvníky i přednášejícími hosty.
Daniela Řeřichová
21.5.2022 07:48
Děkuji za mimořádně zajímavý článek o neústupnosti, na jejímž konci je nádherné dílo společenství lidí, jimž není lhostejná naše historie. Příběh oživlé synagogy a současné aktivity si zaslouží obdiv. Přeji hodně spokojených návštěvníků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA