Všechny fotografie: Naděžda Špásová
Jak jsme byli na jahodách
3. 6. 2022Je červen, doba dozrávání jahod a my jsme se na Den dětí domluvili s dcerou, že bychom mohli využít jejího volna a jet na samosběr do Brozan. Počasí bylo ideální, slunečno je na tuto činnost úplně nejlepší. A tak jsme ve středu po deváté hodině vyrazili směr Dolánky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
4.6.2022 16:53
Jahody milujeme, ale ještě jsme nikdy na samosběru nebyli. Dříve žena dělala kompoty, zavařeniny, nebo džemy, ale v současné době si těch pár jahod koupíme, nebo od někoho i občas dostaneme. Ale teď k článku, který je skvěle popisný a má i humornou zápletku, a to nemyslím jen tu ránu do hlavy.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.6.2022 03:47
Naďo také jsem byla jednou na samosběru jahod a nasbírala jsem cca 5kg. Už ale nechodím, těch pár jahod co spotřebuji koupím na trhu. Jinak moc hezký článek, pobavila jsem se.
Naděžda Špásová
3.6.2022 23:49
Děkuji za vaše příspěvky, jako vždy mám radost, že jsem někoho pobavila.
Soňa Prachfeldová
3.6.2022 22:08
Mám jahody moc ráda, jahodový džem na rohlík, je něco dobřejšího? Dříve jsem dělala i kompoty, ale teď už ne. Něco máme na zahradě, stáleplodící, sice drobné, ale na zobání stačí. Asi někde na džem koupím košík, před Albertem budou pořád. Máš dobrou hlavu Naďko, vydržela :-)
Dana Puchalská
3.6.2022 20:36
Samosběr jsem kdysi absolvovala. Pamatuju se na tu vůni a hlavně to, kolik jsem toho i snědla.
Daniela Řeřichová
3.6.2022 19:24
Naďo, stihli jste toho hodně. U nás jsou klíče fenomén, to bych tak klidná jako ty nebyla. Na samosběru jsem nikdy nebyla. Už jsem letos párkrát dělala jahodové knedlíky a skleněný koláč pro rodinku.
Anna Potůčková
3.6.2022 16:11
Chystám se také do Holešova na jahody - snad to vyjde. Mám jahody ráda, děcka také a manžel ujíždí na jahodových knedlíkách. A pak jahodové sladké dobroty jako jsou třeba ovocné řezy bych asi také upekla ke kávě. Doufám, že hlavěnka už tolik nebolí.
Eva Mužíková
3.6.2022 13:00
Když se daří, tak se daří. Nejsem škodolibá, ale ta rána do hlavy mne " pobavila"... Mračouni opět luxusní, to je Tvoje parketa... Tak ať džemy chutnají.
Blanka Lazarová
3.6.2022 12:40
Naďo, jahody mám také v plánu, jen nevím, jestli někoho najdu, abych nešla sama. Ale 10 kg určitě nenasbírám, to bych musela dělat marmeládu, či co , a do toho se mi fakt nechce. Pěkný adrenalinový den. To se tak někdy vyvede. Hlavně konec dobrý, všechno dobré, oprava výborné. :-)
Věra Ježková
3.6.2022 11:26
Naďo, konec dobrý, všechno dobré. Ale musel to být nervák. Jahodové plantáže vídám z autobusu do LTM. Hezké fotky. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA