FOTO: Vladislava Dejmková
Dobytí hradu Seeberg
15. 6. 2022Při mé nedávné návštěvě Františkových Lázní se mi konečně podařilo navštívit hrad Seeberg. Leží asi 6 km na západ od těchto lázní v obci Ostroh.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Rostislav Mraček
16.6.2022 20:24
Fantastické! Nikdy jsem o tomto hradě neslyšel a teď tolik zajímavého. Moc děkuji.
Jaroslava Handlová
16.6.2022 13:33
Vlaďko, zavedla jsi mě do hradu, v němž jsem nikdy nebyla (ačkoliv FL jsem navštívila již vícekrát). Potěšilo mě vyprávění i zajímavé záběry. Díky za pěkný tip na výlet.
Dana Puchalská
16.6.2022 08:11
Vlad'ko,jezdila jsem ráda do FL. Ale je to už dlouho. Ale hrad Seeberg jsem nikdy nenavštívila. Mám ráda tento druh architektury. Díky za parádní výlet se skvělou fotografickou dokumentací.
Hana Bayerová
15.6.2022 21:45
Nepovažuji se za zrovna zdatného turistu, ale na Seeberg jsem chodila v době léčebného pobytu ve Františkových Lázních minimálně dvakrát v týdnu. Bylo to na přelomu listopadu a prosince, takže hrad byl zavřený, ale fungovala tam malá kavárna. To bylo vše, co jsem viděla, děkuji proto za krásné fotografie a povídání.
Jana Šenbergerová
15.6.2022 21:27
Děkuji, že jsem mohla prostřednictvím článku a krásných fotografií nahlédnout, kam už se asi nevypravím.
Helena Přibilová
15.6.2022 20:49
Hrad Seeberg jsem navštívila před mnoha lety. Vzpomínám si, že tehdy byla v jeho vnitřních prostorách expozice porcelánu. Děkuji za moc hezký článek a fotografie, které mi tento hrad připomněly a zároveň ukázaly místa, kam ještě nebyla možnost nahlédnout.
Jan Zelenka
15.6.2022 20:13
Krásný hrad, který bohužel neznám. Zajímavé je typicky německé hrázděné zdivo.
Blanka Lazarová
15.6.2022 19:32
Vlaďko, hned jsem se podívala na mapu, kde to vlastně je. A je to hrozně daleko. Ta naše republika je na to cestování docela velká. Obzvlášť, když někdo s tím vandrováním začne tak pozdě, jako já. Tak alespoň jsem se do těchto míst dostala virtuálně ( aspoň zatím). Díky za pěkné přiblížení i za fotodokumentaci.
Vlasta Ledlová
15.6.2022 19:09
Zítra vyrážím na wellness pobyt do Františkových Lázní a tenhle hrad je i v mém plánu. Díky za spoustu užitečných informaci. Už se těším.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA