Marie Faldynová
1.8.2022 19:06
Patřím mezi ty, kdo se v chemii, fyzice a fyzikální chemii vyznají lépe, než ve vztazích - ale když jsem do hlavy dostala Mendělejku, snad se mi tam vejde i pár chytrých informací o vztazích. O vztahy je třeba pečovat, moje děti to pochopily a na jejich rodinách je to vidět. Nechat s sebou cloumat vůněmi cizích lidí není moc zodpovědné. A o zodpovědnosti to je. Nevezmu si na svědomí zkazit život partnerovi a dětem. A dost často i sobě.
Marie Měchurová
28.7.2022 19:30
Tak už v životě chodí, že s přibývajícím věkem sexuální touhy slábnou. Je ale důležité aby zůstala láska a přátelství.
Martin Vrba
28.7.2022 15:55
Na to téma, kdy vůně partnera hraje roli při prvním seznamování, jsem viděl před lety několik populárně vědeckých filmů, kdy ženy očichávaly upocená trička mužů a pak zase muži upocená trička žen, bez toho, aby se fyzicky viděli. Pak proti sobě i stáli v řadách muži a naproti ženy. Pak spolu vedli krátkou debatu asi deset minut, každá s každým mužem a opačně. Pak měli označit své protějšky, které jsou jim sympatické a skutečně se potvrdilo, že i vůně (zápach) hraje při výběru partnera také svou roli, ale i pohled z očí do očí toho hodně napoví. Ano - první pohled hraje velkou roli. Když to ve vztahu pak ještě potvrdí dobrý pocit z fyzického mileneckého vztahu - ze sexu, tak je zaděláno na dobrou "LÁSKU" - "ZAMILOVÁNÍ". Ale to samé, co pomohlo tomuto vztahu, může ten vztah i ukončit, protože nám může zavonět zrovna tak jiný partner, i ten může mít tak krásné oči, i on může být ve všem tak okouzlující a v dnešní době, kdy lidé během dne poznají například v souvislosti se zaměstnáním desítky lidí za den, je nemožné si myslet, že by se to nemohlo stát. Když máme toho svého - tu svou doma, tak ho (ji) po čase vidíme v domácím prostřední v neupraveném stavu, v oblečení, které není zrovna určené na módní přehlídku, kdežto v zaměstnání nebo ve společnosti, ale i na ulici narazíme na lidi většinou jen upravené a doslova načančané a všechny atributy toho posuzování - toho povrchního posuzování zůstávají ale stejné. S normálním chlapem, ale i s ženou to samozřejmě "cloumá" (zahnout - nezahnout) - příroda pořád funguje a té jde hlavně o plození těch dětí a alimenty a sňatky a rozvody si vymysleli lidé. Pak si například ten chlap musí pomoci tím, že si řekne tato je moc taky pěkná, ale se svou manželkou mám dvě krásné děti a ať si tato voní někomu jinému - já budu věrný té své. To samé si má říct ta manželka, když potká jiného přitažlivého muže. Že se tak ale neděje, tak o tom bylo a ještě bude napsáno mnoho komedii i tragédií. To, že v manželství - i ve věrném manželství po čase ta sexuální vzájemná přitažlivost uvadá - tak to je přeci také zájem přírody nechat už ty lidi odpočinout a ženám to zatrhne i z důvodu, aby se nerodily děti poškozené a nastoupí u nich menopauza. Ale pozor - v začátcích to není nemožné - a tak dostanou nechtěný dáreček od přírody - mimino, o které se dříve pokoušely třeba mnoho let. V 52 letech mi moje podřízená oznámila s neskrývanou radostí, že si mám hledat náhradu, že jde na rizikovou mateřskou. Pro informací jsem na internetu vyštrachal, že dosud nejstarší maminkou se stala žena v roce 1776 v 82 letech (už ale rodila 13. dítě).Komu v té době zavoněla - o tom článek není. :) Všechno se mění civilizací. Dříve bylo naprosto přirozené, že se člověk při fyzické práci potil a jeho pot lidé tedy tolerovali. Říkalo se dokonce, že správný chlap má trochu smrdět. Dnes se to už netoleruje a tak k nám chodí do bytů i navonění čističi kanalizace. A asi je to dobře, manželka mne málokdy zapomene upozornit, když odcházím z domova, zda jsem se navoněl, asi jí už smrdím, a tak jsem byl vyhodnocen i asistentkou zubaře, že jsem jejich nejlépe vonící pacient. Značku parfému neprozradím - chci být alespoň v něčem ještě jedničkou. Já dodal, že asi i nejvíce se zubaře bojící. Jo - musím se objednat taky na tu zubní hygienu - to jsou ty nechtěné ale také lidské vůně - ještě jsem nenašel člověka, kterému by voněl zkažený zub nebo zubní kámen Tak jen hezké přitažlivé vůně. Pane Berko, díky za pěkný článek!
Lenka Kočandrlová
27.7.2022 10:42
Nojo,nic není,jak bývalo....Dnes už se dva neberou,protože se milují a voní si,ale obvykle zvítězí jistota peněz,možnosti do budoucna a pragmatismus. Každý se dnes šplíchá a matlá deodoranty a voňavkami,až ta přirozená vůně zaniká a ti,co příliš něčím smrdí (kromě majetků ovšem),ti nemají nárok.