Úvodní fotografie: Jan Zelenka
Hradlářka
23. 6. 2022Jako již odrostlejší dítko jsem kdysi seděl před domem na klandru, klátil nohama a čekal na kamaráda. U vrat stál otec s krejčím Seidlem a nádražákem Křepelkou a živě se o něčem dohadovali. Nevím o čem, možná o politice. Nebo spíš o počasí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Litochleb
24.6.2022 20:59
Jan Litochleb
Také mám stejnou vzpomínku jako p.Skopanová.Nádražíčko v Horní Podluží u Varnsdorfu.
Olga Škopánová
23.6.2022 13:18
Mám jinou vzpomínku. Na malém nádraží hradlářka před každým vlakem chodila stahovat závory. Hradlářský domek byl uklizený, okolo záhony květin a lavička. Hradlářka s každým cestujícím prohodila slovo, dokázala poradit turistům. Pak závory zrušili a nahradili automatickou signalizací. Domek chátrá, lavička se rozpadá a po záhonech ani památky.
Zdenka Soukupová
23.6.2022 12:31
Honzo, určitě se s tím dá žít. Nic jiného nám ani nezbývá. Zvlášť když si to můžeme přečíst rovnou třikrát.... ( myšleno v dobrém). A vzpomínka je moc hezká. :-))))
Jan Zelenka
23.6.2022 12:20
Dámy, děkuji vám. Aničko, to je problém krátkodobé a dlouhodobé paměti. Tehdy jsme měli hlavu v pořádku a vjemy, které se nám ukládaly do šedé kůry, si vybavíme. S dneškem je to už horší. Ale neboj, i s tím se dá pěkně žít.
Jan Zelenka
Dámy, děkuji vám. Aničko, to je problém krátkodobé a dlouhodobé paměti. Tehdy jsme měli hlavu v pořádku a vjemy, které se nám ukládaly do šedé kůry, si vybavíme. S dneškem je to už horší. Ale neboj, i s tím se dá pěkně žít.
Jan Zelenka
Jana Jurečková
23.6.2022 11:35
Ten krátký příběh mě pobavil. Stručně a jasně napsáno. Pohodové čtení pro dnešní dny. Moc děkuji.
Anna Potůčková
23.6.2022 10:32
Je opravdu zajímavé, jak si ve většině případů pamatujeme co se odehrávalo v našich mladistvých létech a zapomínáme co bylo včera, kam jsme položili své brýle (můj případ docela dost často).A stejně jako pánové, tak také my ženy jsme se za pěkným klukem také otočili.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA