Ilustrační foto: Pexels
Lída (71 let): Jako vdova se mám lépe, než když jsem byla vdaná
19. 7. 2022Můj muž před šesti lety zemřel a já jsem došla k závěru, že od té doby prožívám pěkné životní období. Vím, že by mě lidé odsoudili, kdybych něco takového přiznala. Proto to svým blízkým neříkám.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tojnarová
20.7.2022 10:33
Dobrý den,
paní Křapová, musela jsem se smát. Je tu ještě někdy někdo tak sebestředný a pasivně agresivní jako Vy ? Určitě ne, takové plácanice ... S paní Lídou soucítím a dokážu se vžít do života, který tolik bolel.
Jana Jurečková
20.7.2022 09:41
Vždy jsem záviděla svým rodičům, kteří nemuseli nikde vykládat, že jsou spokojeni, že jim to prostě klape. Oni skutečně pěkně žili, byli si oporou, pomáhali si a měli se rádi. Já už takové štěstí neměla. Můj první manžel mě fyzicky napadal, utahoval si ze mě, nestaral se o mě ani o děti, doma nic nepomohl. Po 13 letech jsem našla odvahu se rozvést. Pak jsem si našla člověka, který mě má skutečně rád, asi jsem měla štěstí. Už jsme spolu v pohodě 28 let....
Martin Vrba
20.7.2022 08:47
Abych trošku vyrovnal skóre, tak sem napíšu jen krátce, že jedna manželka svému muži zahýbala kde s kým, často se opila a pak se se vším ještě chlubila kolegyním v práci na malém městě. O tom "svém" (ten můj - jinak ho nenazval) tvrdila, že v posteli nestojí za nic a že není schopen jí dát ani pár facek. Co se stalo? Ten chlap se jednoho dne "pochlapil" a pomiloval se v šatně závodu s nějakou mladou holkou tak, aby to viděly i ostatní ženy. Když se to doneslo k jeho ženě, dostala z toho hysterický záchvat, pak se chtěla jít utopit a nakonec se jen rozvedla a chtěla ho připravit o veškerý majetek. Bylo to tak okaté, že si poštvala proti sobě i soud. Já ale vím, že ta žena vyrostla v nedobrém rodinném prostředí, kdy její táta mlátil celou rodinu - tedy i její matku a ona si neutvořila ten správný vzor - ten příklad pro rovnoprávné vztahy v rodině a myslela si, že v manželství musí někdo dělat toho "vola" a ona, že ho dělat, tak jako její matka, dělat nebude, ale její manžel byl jemný a pracovitý člověk a neuměl ji "zkrotit". Jo - vzory - na těch hodně záleží.
Jaroslava Jánošíková
20.7.2022 06:03
Paní Lídě rozumím, podobné manželství, plné nadávek a facek jsem si prožívala 50 let. Jen s pitím manžel přestal sám, když onemocněl. Ale to ostatní sedí, po jeho smrti jsem taky změnila svůj život. Zůstali mi tři děti, 8 vnoučat a 5 pravnoučat, teď mám i skvělého partnera, laskavého a spolehlivého. Manžel zemřel, když mi bylo 69, teď je mi 76 Myslím, že takových jako já je mezi námi víc, ale asi to bude i na straně mužů, že se jim manželství nepovedla.
Jitka Caklová
19.7.2022 23:26
Bůh nemůže být demokrat, protože jako takový (Pán se svatozáří, sedící na obláčku) neexistuje Svobodu nikomu nedopřává, tu si každý tvoří sám, stejně jako nerozpoutává války. I politikům, ať jsou jací jsou, Slunce svítí stejně jako těm kteří jim slepě věří i těm, co jim nevěří. Můj Bůh mi nenašeptává, abych někoho ničila, stejně jako jinému našeptává, aby mi nevěřil. Můj Bůh mi umožnil pochopit, že jsem tu ve svém těle jen na návštěvě a až mi tělo doslouží, "půjdu o dům dál". Duše na rozdíl od těla je věčná.
Soňa Prachfeldová
19.7.2022 22:55
Ano, Bůh je největší demokrat, dopřává nám největší svobodu, nenutí nám války, totalitu, násilí,to vše si způsobují národy, politici, lidé sami a myslí si, že vše bude jen jak oni chtějí a nepochopili, že nikdo tu není navěky. Lidé se ničí sami navzájem.
Jitka Caklová
19.7.2022 22:22
Neberte Boží jméno nadarmo, neboť Bůh nikoho neposuzuje, ani nesoudí. Zkuste si představit, že Bůh je Slunce, provází nás celým životem, nerozlišuje zda je někdo lump, či ušlechtilý člověk, svítí všem stejně, bez rozdílu. Každý má Boha v sobě a projevuje se jen tak, jak mu jeho Bůh našeptává ♥♥♥
Martin Vrba
19.7.2022 20:18
Paní Křapová, sama se přiznáváte, že nic o lidech ve skutečnosti nevíte, ale že jste prošla několika odbornými semináři o lidských povahách. To je ale moc málo k tomu právu člověka urazit a pak rychle raději zbaběle zmizet, že se mnou nechce už diskutovat. Měla jste se krotit a vyhnout se té urážky v 16:08 a byl by klid. Ne - nebojte se - k soudu Vás dávat nebudu, já myslel úplně něco jiného - že Vás bude žrát svědomí. Z toho usuzuji, že se v lidech vůbec nevyznáte a ani ta Vaše urážka mi od Vás nesedí - to není z vaší hlavy. Připomnělo mi to zážitek z mládí, kdy malý pihovatý zrzeček (6) seděl na dvorku na plotě a pokřikoval na mou blonďatou maminku, že je zrzavá opice. Tak, jak on použil tu nadávku, kterou ho někdo počastoval, tak se domnívám, že vy jste jen použila něco, co někdo s malou obměnou použil proti Vám a odpouštím Vám. Vy jste to jen použila dál a vrátila to světu - a já jsem byl zrovna podle Vás vhodný terč. Nic se nestalo, žijte si blaze podle sebe - je mi Vás líto a já naopak udělám o jeden dobrý skutek na světě víc a to i s humorem, protože i Bůh miluje legraci .
Lidmila Nejedlá
19.7.2022 19:48
Vyrostla jsem v harmonické rodině a moje manželství bylo víc než harmonické. Po smrti manžela ve 39 letech jsem přežívala ve stresu a pocitu, že nemám oporu. Dodnes vzpomínám na bezvadného chlapa a dobrého tátu i s dětmi. Manželství budují vždy dva.
Lidmila Nejedlá
19.7.2022 19:48
Vyrostla jsem v harmonické rodině a moje manželství bylo víc než harmonické. Po smrti manžela ve 39 letech jsem přežívala ve stresu a pocitu, že nemám oporu. Dodnes vzpomínám na bezvadného chlapa a dobrého tátu i s dětmi. Manželství budují vždy dva.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA