Všechny fotografie poskytnuty z archivu Zdenky Jírové
Jak jsme dříve cestovali
8. 7. 2022Odjakživa jsem ráda poznávala nové kraje, chtěla jsem vidět historické památky, o kterých jsem ráda četla a učila se ve škole. Když jsem byla ještě školačka, nebylo to tak lehké někam se vypravit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
31.7.2022 10:28
Zdenko, taky jsem si s tebou zavzpomínala na doby dávno minulé. Jako dítě jsem trávila léto tři týdny na táboře a pak týden s rodiči někde v jižních Čechách. Auto jsme neměli, jezdili jsme autobusem nebo vlakem. S mými dětmi jsme trávili dovču většinou na Šumavě nejdřív ve stanech (taky jsme je při průtrži drželi celou noc), později v chatkách. Byli jsme tam parta a byli jsme spokojeni. Jednou jsme cestovali s dětmi vlakem do Bulharska. I ta cesta byla zážitek. Ale tam bylo dobře. Napsala jsi to hezky, že umění být šťastný je v síle čerpat radost z obyčejných věcí. Vždyť tak je to celý život...od revoluce mám už Evropu dost procestovanou, svět mimo Evropu mne neláká..
Květuše Pinkasová
11.7.2022 20:30
Zdeni, hezky jsem si tady s Tebou zavzpomínala a všechno to opravdu mělo i kdysi něco krásného romantického a přátelského do sebe. U nás, v cizině i pod čímkoliv a ještě se dodnes dokonce scházíme i mimo Česko. Hotely, lázeňské domy máme přepychové ale střídáme to rádi ♥
Marie Měchurová
11.7.2022 16:08
My jsme auto ani motorku neměli. Jezdili jsme všude hlavně vlakem. Bývalo to těžké, tři děti, patery lyže. Procestovali jsme celou republiku v létě i v zimě. Rádi vzpomínáme my i naše děti.
Zdenka Jírová
11.7.2022 00:09
Paní Skopanová, já jsem si o devizový příslib žádala jen jednou a byl mi zamítnut. Nedělala jsem z toho žádnou vědu, jezdili jsme po naší zemi , kde je podle mne stejně nejlépe.
Soňa Prachfeldová
10.7.2022 10:21
Podobné a hezké vzpomínky, seděla jsem v lodičce s malým a jeli pod stan na Dřínovské jezero.
Zdenka Jírová
9.7.2022 00:43
Jsem ráda, že jsem každému připomněla naše mládí i dobu, ve které jsme žili. Neznali jsme nic jiného, tak jsme byli spokojené s tím, co jme měli. Dodávám k tomu citát:" Umění být šťastný, spočívá v síle čerpat radosti z obyčejných věcí."
Olga Škopánová
8.7.2022 19:56
No hezké časy jak se to vezme po výjezdních doložkách a devizových příslibech se mi opravdu nestýská.
Alena Velková
8.7.2022 18:03
Souhlasím s panem Zelenkou, že cestování je moc důležité a mimo jiné taky pro to, že si člověk začne vážit víc své země a najednou vidí, jak dobře se tu máme, i když pořád na něco nadáváme...
Jan Zelenka
8.7.2022 15:25
Cestování a poznávání světa a lidí je skvělé. Člověk si rozšiřuje svůj obzor a může porovnávat a případně se i sám zlepšovat. Pokud ovšem celou dovolenou neproleží někde na pláži bez většího pohybu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA