Město znovuzrozené
Z archívu autorky článku

Město znovuzrozené

3. 8. 2022
cestování města a obce
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Díky Zuzko. Jani H. Robin je malý ušatý, okatý rošťák. :-) Jinak jsem nechtěně dala článku 4* v hodnocení, jak jsem rolovala dolů k diskusi. Být redakcí, tak hodnocení u článků i ve Fotu dne * zruším a nechala bych jen možnost, zda se příspěvky líbí. Už nejednou jsem se * dotkla, aniž bych chtěla cokoli hodnotit...
Helena Přibilová
Děkuji za velmi zajímavý článek o městě Most. Je mi smutno z toho, že takový kdysi historický skvost musel být zbourán.
Jana Hošková
Hezká a zajímavá reportáž o Mostě. Byla jsem tam jen jednou a jak píšete, veliká škoda, že starý Most byl tak bezohledně zničen. A máte krásného pejska ! :-))
Zuzana Pivcová
Díky, Evi, Most vůbec neznám a nemám samozřejmě ani představu, jak vypadal kdysi. Pamatuji si jen přesun kostela, což byla tehdy hodně zpopularizovaná akce. Fotografie se mi moc líbí.
Jana Kollinová
Pamatuji si starý Most, pamatuji si i objekty připravené k demolici a následně využité při likvidaci filmaři, jen si už nevzpomenu ve kterém filmu byly reálné záběry použity. Nový Most neznám, ale píšete, že je krásný a to je podstatné.
Eva Krausová
Soni, ano je tu i muzeum. Paneláky se nelíbí ani mě, já naštěstí bydlím v cihlové zástavbě v zeleni a se stromy. To je snad jediné plus totalitního režimu, že bylo vysázeno mnoho stromů. Divadlo jsem navštěvovala i ve starém Mostě, v tom novém jsme po výstavbě pomáhaly s úklidem a měly jsme s holkama z intru předplatné. Dokonce jsem do divadla nastoupila jako rekvizitářka, ale vrátila jsem se na intr coby vychovatelka a byla tam hezkých 9 let, než se zrušil. Evi B. ano u jezera Most, ale i na Matyldě a na Benediktu se dá jezdit na kole i kolečkových bruslích, ale u jezera Most mi chybí pěší zóna, mělo by tam být více laviček...
Eva Braunová
Moc hezky jste to napsala.Byli jsme se podívat na jezero Most a objeli jej na kole a je to krása.Koukali jsme jak hromady překopané země se pomalu zalesňují a dokonce je někde vysázeno víno.Četla jsem,že fungující důl se pomalu připravuje na napuštění vodou,ale kdo ví jak to s uhlím bude a napouštění dolu je ještě hódně daleko.Jestli se to povede tak to teda bude jezero.Rozloha je vidět ze zámku Jezeří.
Soňa Prachfeldová
Moc hezky napsané. Ve staré zástavbě je i krásné muzeum. Přiznám, že se mi panelákové bloky nelíbí, ale co se dá dělat, život jde dál. Občanská vybavenost je dobrá a také jezdíme do mosteckého divadla. Snad každý má rád místa, z kterých pochází, váš článek paní Evo tomu nasvědčuje.
Eva Krausová
Alenko Š. rádo se stalo. Elen, však Vy fotit umíte, sleduji. Díky, totéž přeji i Vám. :-)
Elena Valeriánová
Troufnu si říct, že o focení zvířat taky něco málo vím. Ale je fakt, že kloudnou fotku mého psa často neudělám. Tak ať se Vám daří.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%