Všechny fotografie: Alena Tollarová
Tip na výlet: Křišťálový chrám v Kunraticích u Cvikova
7. 8. 2022Kunratice u Cvikova, ležící v rekreační i sklářské oblasti, jsou čím dál tím známější díky působení uměleckého skláře Jiřího Pačinka. Ten se narodil v roce 1972 v Litoměřicích a při jednom ze školních výletů navštívil zdejší sklárnu. Tak mu učarovala, že se sklo stalo jeho osudem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
9.8.2022 12:30
Moc vám všem děkuji za nahlédnutí i přidání pěkných slov. Potěšilo by mě, kdyby se můj výlet pro někoho stal inspirací.
Soňa Prachfeldová
9.8.2022 07:34
Obdivuhodné spojení, krása skla i chrámu vyniká. Co člověk dokáže vytvořit. Moc krásné.
Marie Seitlová
8.8.2022 08:39
Ali díky za článek, ale hlavně za fotky. Je na nich vidět ta krása skla, co dovede sklář nádherného vytvořit.
Alena Vávrová
7.8.2022 23:00
Také mám ráda sklo a byla jsem v několika sklárnách a sklářských muzeích. V Kunraticích jsem sice byla, ale v době, kdy tam ještě nic takového k vidění nebylo. Ali, opět p-a-r-á-d-a ! Dík.
Marcela Pivcová
7.8.2022 16:45
Umělecké sklo se mi líbí už od doby, kdy jsem jako žákyně ZŠ dokonce krátce uvažovala o studiu na sklářské průmyslovce. Pak jsme se z Podkrkonoší přestěhovali do Jižních Čech a mé studium dostalo jiný směr. Škoda, že jsou Kunratice pro mne k návštěvě daleko, tak si aspoň prohlížím krásné fotky
Dana Puchalská
7.8.2022 16:25
Álo,to je nádhera až se dech tají. Mám ráda sklo, které je s láskou a pokorou k řemeslu vytvořené.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA