Po stopách krále Ječmínka
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Po stopách krále Ječmínka

16. 8. 2022

Kdo by neznal krásnou lidovou pověst o hanáckém králi Ječmínkovi. Tato je nedílně spojena s Chropyní, městem, které má cca 4700 obyvatel a leží na půl cesty mezi Přerovem a Kroměříží. Je snadno dostupné vlakem, autobusem, autem či na kole po cyklostezce č.47.

cestování Do stovky 2022 Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Pocházím z Přerova a Chropyni mám spojenou s "Čaji o páté". Každou neděli tancovačka. Byl tam narvaný sál a já potom v pondělí ve škole spal? Na 150 kluků 350 děvčat. Paráda. Také nám zakázali rifle. Tahali jsme je záchodovým okýnkem. potom se pořadatelé divili, že 90 = lidí trsá v džínách. Jindra
Alena Velková
Článek o fajn výletě mi utekl a tím mi utekla i výstava Emila Filly...musela být krásná.
Jana Šenbergerová
Podnikáte s kluky moc hezké výlety. Na rozdíl od pověsti o Ječmínkovi Chropyň neznám. Díky za hezké povídání i fotografie.
Věra Ježková
Zajímavý článek a hezké fotky.
Rostislav Mraček
Moc děkuji za připomenutí Chropyně. Úžasná slavnostní síň na zámku, v dávné minulosti běžecké závody o Prvních májích, léta jsem zásoboval tamní cukrárnu ... Dnes tedy vše vyskakuje z paměti.
Soňa Prachfeldová
Je to hezké povídání o prázdninách o vnucích o hezkých chvílích. Maruško jste oba správňáci :-)
Helena Přibilová
Mám ráda historické památky a zámek v Chropyni patří k těm, které bych ráda navštívila. Děkuji za sdílení.
Marie Seitlová
Pěkný článek a krásné fotky. Vnuci si to parádně užili. Značím si, mám tip na zájezd pro naše seniory.
Martina Růžičková
Díky za hezké seznámení s Chropyní. :-)
Naděžda Špásová
V Chropyni jsem nikdy nebyla a asi už nebudu, ale pověst znám, SPČ jsem četla a máme je i doma. Fotky jsou moc pěkné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%