Všechny fotografie: Alena Tollarová
Barokní skvost v Horní Polici
20. 8. 2022Hádám, že mnoho z vás vůbec netuší, kde najít Horní Polici. A přesto tato obec na severu Čech se sedmi sty obyvateli, ležící na řece Ploučnici asi 10 km od České Lípy mimo hlavní silniční tahy, skrývá dokonalý barokní skvost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
20.8.2022 17:07
To víš, že o tomto místě nic nevím. Máš neobyčejně rozsáhlé pole působnosti. Je fajn, že se na íčku mohu seznámit s místy, která neznám a která zřejmě nikdy neuvidím. A fotky máš, jako vždy skvělé!
Martina Růžičková
20.8.2022 15:57
O existenci tohoto kostelu jsem se před časem dočetla náhodně na letáčku v jednom infocentru. Uložila jsem si do paměti, že bych se tam někdy ráda podívala. A dnes tu o něm objevím tak bezva reportáž. Je to opravdu krásná barokní památka. Aleno, díky. :-)
Eva Mužíková
20.8.2022 14:51
Zase další zajímavý článek. Já si ráda počkám na Tvé fotky z přírody, ty jsou pro mne daleko lákavější. Samozřejmě tím nesnižuji kvalitu fotek Tvých...
Zuzana Pivcová
20.8.2022 12:39
Tvé postřehy nejsou pouhé turistické informace z wikipedie. Líbí se mi, a že umíš volit záběry a fotit, to je stará známá věc.
Elena Valeriánová
20.8.2022 10:30
Ali, už jsem to kdysi psala, Ty bys měla psát průvodce. Poutavý, čtivý článek se spoustou zajímavých informací. A fotky jsou také velmi působivé. Vždy v duchu děkuji těm mecenášům, díky kterým můžeme i po staletích obdivovat takové skvosty. Zdařilá rekonstrukce a nádhera pro oči i potěcha pro duši.
Vladislava Dejmková
20.8.2022 10:17
Moc se mi tam líbilo, popis i fotky jsou výborné. No skoro jako bych tam byla osobně. Vím, že se tam nikdy nepodívám, ale ráda si o místech, které jsem dosud neznala, aspoň přečtu. Vystihli jste opravdu dobrou chvíli, že jste tam byli sami. Člověk si to víc užije, dobře se fotografuje. Je fajn, že se dnes skoro všude dovoluje fotografovat, dříve to tak nebylo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA