Všechny fotografie: Elena Valeriánová
Pohádková Dalimilova rozhledna
22. 8. 2022Máte rádi rozhledny? Vystoupáte nahoru po točitých schodech železných, dřevěných a nebo kamenných a s úžasem hledíte do krajiny pod vámi, malý či větší kousek světa se vám rozprostřel u nohou a vy si vychutnáváte vysoko v oblacích pocit volnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
22.8.2022 20:24
Krása rozhleden ,výhledy z jejich oken nebo až vrcholů a ta volnost, rozhled do kraje a na okolní krajinu a hory či pohoří ,které lidské oko ze země nespatří ,to je nádhera.
Marcela Pivcová
22.8.2022 20:17
Nejvíce mě v dětství i mladších létech lákaly poměrně vysoké zděné rozhledny. K nim patřila třeba rozhledna na hoře Tábor u Lomnice nad Popelkou, později pak známé rozhledny a "věže": Černá věž v Č. Budějovicích, Ještěd, Kleť... zatím poslední byla Štěpánka u Kořenova. Působily na mě nejen výškou, ale i celkovou mohutností.
Jitka Hašková
22.8.2022 19:51
Díky za krásnou rozhlednu a pohledy z ní. Do výšek už nestoupám, nohám se nechce.
Dana Puchalská
22.8.2022 19:49
Děkuju za krásné snímky této rozhledny. Ano, článek je rozhodně zajímavý.
Marie Seitlová
22.8.2022 19:44
Eleno rozhledna je krásná a článek zajímavý a fotky pěkné. Další zajímavá stavba v Jeseníkách.
Zuzana Pivcová
22.8.2022 18:12
Ráda jsem dřív stoupala na rozhledny, věže kostelů i na lyžařské skokanské můstky. Ale musely to být uzavřené prostory, protože hloubka pode mnou mi nedělala dobře. Musí to být krásný kraj. Jsem ráda, že jsem byla aspoň na srazu v Loučné.
Daniela Řeřichová
22.8.2022 17:52
Eleno, děkuji za pěkný článek a navzdory nepřízni počasí i krásné fotografie. Původní rozhledna má skutečně velmi bohatou historii, vydala by na román. Replika má název podle podnikatele Dalimila Miky, který dal v roce 2019 podnět a finance k vybudování této zajímavé stavby, která se stala Rozhlednou roku 2021.
Eva Mužíková
22.8.2022 17:22
Tak to bych asi nedala, přestože rozhled musí být krásný. Díky za informace o přístupu do Paprsku. Takže na lanovku, vlak, autobus nebo helikoptéru můžu zapomenout / ale to je jen taková legrace./ Zajímavá informace, krásná fotodokumentace....
Alena Tollarová
22.8.2022 16:42
Dalimilova rozhledna je opravdu kráska k pohledání. Doufejme, že je dost bytelná a bude návštěvníkům sloužit dlouhé roky. Mám dotaz k jejímu názvu. Kdo byl ten Dalimil, po kterém dostala jméno?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA