Ilustrační foto: Pexels
Komentář: Tak už bylo dost kňourání
30. 8. 2022V Událostech na ČT nejdříve nad financemi brečela důchodkyně. Tedy přesněji, emoce ždímala hlavně autorka reportáže. Senioři se prý bojí, stydí se žádat o příspěvek na bydlení, Soňa Pekarová Adamová si sype popel na hlavu, díl viny prý nesou i politici...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Supová
30.8.2022 17:23
Jejda, nevidím důvod k prohlášení, že jsme ve válce. U nás cítíme důsledky války, ale naše republika ve válce není!
To, že máme neschopné vlády je i naše zodpovědnost. A těch neschopných vlád tu bylo docela dost. koneckonců čím víc odrbou lidi, tím víc bude pro politiky. Neboli do politiky se chodí nakrást, najít kontakty a nemít žádnou odpovědnost. Hlavně umět všechno dobře okecat...
Jiří Dostal
30.8.2022 17:19
:-) Jo jo, paní Škopánová, jak zpívala moje dobrá známá Eva Pilarová "a dej mi doklad, že mi ten poklad navěky náleží..." Hezký je taky povzdech Pilátův "Co je pravda?", k tomu jeho rukou mytí "Nejsem vinen smrtí nevinného..." Náš autor není žádný konečník a "neustálé omílání, jak je všechno špatně" čtu po dlouhé době poprvé vaším přispěcháním a přičiněním. Všechno přece spěje k netušenému rozuzlení našich zdání... :-)
Helena Štěpánková
30.8.2022 17:15
Vnímám to stejně jako autor tohoto článku. Média se předhánějí v tom, kdo napíše či natočí děsivější zprávu. Nerada si pouštím v poslední době zprávy, rozrušují mne. Ani zde na portále jsem nechtěla nic komentovat, protože podobně se chovají i někteří zdejší registrovaní čtenáři na Líbí/Nelíbí. Vše jen kritizovat. Nikomu neberu jeho názor, do pří se ale nepouštím. Paní Ivano, samozřejmě, že současná situace má širší souvislosti, o kterých se v článku nepíše. Já jsem však komentář pochopila tak, že je to názor vůči médiím, ne celkové ekonomické situaci a současné krizi. Ale třeba se i k tomu pan autor někdy vyjádří.
Olga Škopánová
30.8.2022 16:55
No konečně někoho napadlo napsat, že neustálým omíláním jak je všechno špatně se nic nevyřeší ani energie se nezlevní.
Jitka Caklová
30.8.2022 16:43
Historie se opakuje. Už jste zapomněli kolik lidí v prověrkách, na počátku sedmdesátých let, souhlasilo se vstupem sovětských vojsk na naše území, jen aby se udrželi "u korýtka"? A nebo se dostali na lukrativní místo, za někoho, kdo nesouhlasil?
Jitka Caklová
30.8.2022 16:29
Ráda bych viděla tu "celoživotní práci" za kterou má 75letá důchodkyně v dnešní době 7 000.- Kč. Článek je pro mě stejně populistický, jako "kecy v kleci" veřejných sdělovacích prostředků. Spala snad paní Semanská v bunkru, když padaly bomby na její domov? Nikoho nekamenuju, jen to na mě dělá dojem, že rozsévat strach je snad naše národní specialita.
Jiří Dostal
30.8.2022 16:15
:-) Spíš bych hádal, že tenhle autor (co my vlastně víme?) se teprve zavádí a chce být dobře placený. Prodat své bydlení a zůstat v něm svobodný a prachatý do smrti? Autorova textová poctivost hrozí, že o těch pár miliónů velice rychle přijdu ani nepostřehnu jak... Cancy psané na vodu či jako pšouky z papiňáku (a nepotvrzené z oficiálních zdrojů...) :-) :-)
Libuše Křapová
30.8.2022 16:09
Psala jsem na mobilu, text si zkontrolovala, a přesto je v něm nesmysl. Autor článku, ne fotografie
Libuše Křapová
30.8.2022 16:04
Já s autorem fotografie souhlasím. Podle médií jsme jen jen naříkající neschopní stařečci, kteří nemají co do úst, nemají na léky a už teď se klepou zimou,protože v lednu bude mráz. Ano, jsou mezi seniory takoví, co už teď s penězi nemohou vyjít. Musí žádat o různé příspěvky a i s nimi žijí na hranici - nebo už i pod ní - chudoby. Je mi jich líto a moc doufám, že jim někdo pomůže. Jenomže nejsme všichni stejní. Někdo má peněz málo a i tak ho baví svět. Někdo s penězi vychází, a přesto naříká, jak bude hůř, až .... Nejspíš bude. Jdou nahoru ceny energie, potravin, všeho. Nikdo nevíme, co bude dál. Ale spousta z nás panice nepropadá. A také spousta z nás se opravdu radši uskromní, než aby ... viz předchozí komentář Aleny S.
Hana Řezáčová
30.8.2022 16:01
Jo jo, kňourání - to mají novináři rádi ... Loni, předloni neustále kňourali v TV bazénáři, restauratéři, herci -- jak je to hrozné co ta vláda dělá, vše zavírá a nic nedává a co oni, jak přežijí ... Teď zas senioři ... Ať ti či ti, tehdy nebo teď - většina si musí nějak poradit a pár kňouralů jen zaplňuje čas v TV a "zatraktivňuje" vysílání ... A odmítám tvrzení, že jsme ve válce! Žádná nám vyhlášena nebyla! Výkřiky "jak jsme ve válce" je úplně stejné jako "nemáme peníze" - autor vyměnil manipulaci a), kterou kritizuje, za manipulaci b) ... Souhlasím s paní Ivanou 15:04 ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA