Všechny fotografie: Eva Dejmková a Pavel Dejmek
Rujána, zajímavé místo pro dovolenou
17. 9. 2022Hned na začátku se musím přiznat, že jsem nikdy na tomto ostrově v Baltském moři nebyla. Impulsem k napsání tohoto článku byly pŕedevšim krásné fotografie mé snachy Evy a hlavně nadšené vyprávění mých vnoučat o tom, co na letošní dovolené na Rujaně viděla a zažila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdena Walterová
24.9.2022 13:11
Také jsme byly na Rujáně. Krásné ubytování v Sassnitzu, nádherné procházky. poznaly jsme spoustu věcí. Byly jsme i v ponorce, kde je vyfocen chlapec. Moře se mi líbilo. Nikde nikdo, pláže bez hledání volného místečka. Viděly jsme hodně a jistě se tam ještě vydáme.
Eva Mužíková
20.9.2022 22:04
Krásné jako vždy.. Na Rujáně jsem byla, ale moje představa o moři které jsem viděla poprvé mne zklamala. Tenkrát tam strašně foukal ledový vítr, moře studené, němci hluční. Dnes už vím, že ten vítr je tam skoro pořád a moji představu splnila až moře v Itálii, Chorvatsku atd.
Hana Polednová
20.9.2022 20:40
Vlaďko, moc hezké fotky jsi nám nabídla z návštěvy Rujány. Ráda jsem se podívala, nikdy jsem tam nebyla.
Martina Růžičková
18.9.2022 18:12
Vždy mě lákaly země na severu více, než ty příliš vyhřáté jižní. U Baltského moře jsem ale nikdy nebyla. Vaše líčení i krásné fotografie mě proto velmi zaujaly.
Lenka Kočandrlová
18.9.2022 15:51
V roce 1974 mi bylo 19 let a srodiči a bratrem jsme jeli okruhem po NDR a také na Rujánu.Tehdy bylo zcela nečekané vedro,teplá voda a skoro žádný vítr, moře jsem viděla poprvé a musela jsem se napít a vyzkoušet,že je opravdu slané. Táta šel hned navštívit pláž FKK,ale byl dost zklamán,neb tam byla těla většinou nevábná. Byli jsme také v přístavu Sasnitz,kde mě ze smradu ryb a nafty tak hrozně rozbolela hlava,že jsem zůstala ležet v autě a nic moc jsem neviděla.Pamatuji si jen na vynikající uzené ryby zabalené v kornoutech z novin. Od té doby jsem už tam nikdy nebyla.
Hana Rypáčková
18.9.2022 09:12
Vlaďko, zavzpomínala jsem si. Jezdili jsme tam s dětmi pravidelně na prázdniny. Putbus a Neuendorf. Bydleli jsme u kamaráda a starého vlka / tchána/. Oni zas jezdili k nám. Sjezdili jsme celý ostrov.. Rybařili.. Proto se z nás stali otužilci a koupeme se nejraději v řece. V Lautrbachu mají jejich mladí rybářskou restauraci.. Ještě při cestách na sever jsme se tam u nich stavěli..
Blanka Lazarová
17.9.2022 20:21
Moc pěkný článek a fotky. Některé bych zarámovala. Asi by se mi tam líbilo, protože tam není vedro. Když k moři, tak na sever. Dobrý tip. Díky.
Marie Měchurová
17.9.2022 19:24
Vlaďko, tak to mám ještě co dohánět. Mirek byl kdysi dávno u moře v NSR, a prý tam hodně foukalo. Moc zajímavý článek i fotky.
Libuše Heulerová
17.9.2022 18:04
Vlaďko, krásný článek a překrásné fotky. Snacha má opravdu cit pro kompozici. Úplně mne nalákala jet se tam podívat. Dík!!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA