Vinobraní na Máchalce
Všechny fotografie Věra Ježková

Vinobraní na Máchalce

19. 9. 2022
kultura vinobraní zábava
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Na vinobraní (na tom opravdovém = sklizni vína z vinohradu u přátel na Moravě) jsem byla mockrát a burčáku jsem tehdy vypila "no jéje!" Kupodivu i u nás, ač zde žádný vinohrad nemáme, konalo se letos již 10. vinobraní s vinařstvím Chateau Valtice - u hotelu Port na břehu Máchova jezera. Burčák obojí a značková vína vozí valtičtí výborné kvality, hraje cimbálovka, konají se různé soutěže a divadel. představení pro děti, všude plno stánků s dobrotami a navíc jezdí zadarmo parník pro návštěvníky vinobraní. Byla jsem mockrát, jen za covidu a letos ne. Burčák mi koupil syn.
Eva Mužíková
Věrko nikdy jsem na vinobraní nebyla, bohužel. A burčák také nepila. Hezké fotečky.
Daniela Řeřichová
Pěkný článek. O Máchalce vím, ale nikdy jsem tam nebyla. Na vinobraní jsme s manželem jezdívali do různých koutů, i pracovně. Burčák mi chutnal červený, teď ho už nepiji.
Věra Ježková
Děkuji vám za milé komentáře. :-)
Jitka Hašková
To jsi měla hezké odpoledne. Gratuluji. V této části Prahy jsem se nikdy nevyskytovala. Dobrý tip.
Zuzana Pivcová
V Praze jsem zažila jen vinobraní v Troji, jinak několikrát na Karlštejně. Kdysi mi burčák chutnal, pak už to pro mě byla většinou jen oslazená šťáva, kterou prodávali třeba na Karlínském náměstí ještě pomalu v listopadu.
Jan Zelenka
Věrko, tohle místo je pro mne novum. A to jsem kdysi na Proseku rok bydlel. Moc hezky jsi to nafotila. Jo, a burčák jsem neměl už hodně let. Raději pravé víno.
Dana Puchalská
Burčák ráda mám. A děkuju Ti za hezký článek a krásné fotky.
Anna Potůčková
Věrko je dobře že jsi byla se pobavit, přijít na jiné myšlenky a určitě Ti tam bylo moc fajn. Moc hezké fotky jsi nafotila
Naděžda Špásová
Hezky jsi si to užila. Já na vinobraní nechodím a burčák nepiju, jsem jediná, manžel s dětmi ho mají rádi. Pěkné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%