Ilustrační foto: Pexels
Prodat byt a nadále v něm bydlet. Nová služba zaujme zejména seniory
20. 9. 2022Prodat nemovitost, vystěhovat se z ní a pak si užít klidné stáří v nájmu nebo v domu s pečovatelskou službou. Taková je běžná praxe, když senior prodává svou nemovitost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
katarína dunajová
1.11.2022 19:05
nedoporučovala by jsem takhle řešit svou situaci..nabízí jen čtvrtinu ceny nemovitosti, platí se taky nejmín 40 000 za to, že vám zjednají pújčku a úroky mají děsivé. Po zkušenosti, nikdy více takové řešení
Silvie Lečiková
23.9.2022 20:47
Nemůžu si pomoct, ale tenhle lidumilně se tvářící postup naprosto odsuzuji. Využívá většinou lidí, kteří nemají jiné východisko - a že jich bude rychle přibývat! Poskytovatel této služby nadále bohatne a množina lidí, která je nucena platit nájem, se nafukuje. Všechno jako důsledek přetrhání rodinných vazeb, kdy děti nemají pocit, že se mají o rodiče starat až do smrti, a rodiče se naopak klidně vzdají majetku, který měl přejít na děti... Může se najít někdo, pro koho je tato nabídka řešením, ale podstata je hnusná.
Soňa Prachfeldová
22.9.2022 15:02
Po tomto způsobu bydlení bych asi netoužila. Jistě se najdou u majitelé RD, kterým dochází sily5 i finance a mohou tak řešit svoji situaci.
Miloslava Richterová
21.9.2022 21:20
Nejde o kuličku, jde o životní jistotu, dnes hovoříme o finanční gramotnosti, dříve šlo o zdravý selský rozum, prodat střechu nad hlavou je čiré bláznovství. Na seniory, u kterých se předpokládá, že mají něco naspořeno případně nemovitost, zacílilo už hodně podnikatelů s vidinou zisku, ale tady mě to opravdu překvapilo.
Jana Šenbergerová
21.9.2022 19:09
Pokud jde o mě, nechtěla bych být ničím břemenem, natož věcným. Někomu to ale vyhovovat může.
Jiří Dostal
21.9.2022 18:05
:-) :-) Ano ano, životní situace jsou různé až nejrůznější, koulení kuliček všelijaká, ale není nic jednoduššího na politické a ekonomické úrovni slít řešení v masovou jednotu, vždyť to i naši žraloci turismu dobře znají... :-) :-)
Jitka Caklová
21.9.2022 12:46
Ano Vando, máš pravdu, ostatně jako vždy, také si před sebou tu svoji "kuličku koulíš" a já jsem poslední z těch, kdo by Ti to nepřál, nebo Tě za to dokonce odsuzoval, nebo zesměšňoval. Kdo nic nemá, nemá o co přijít, otázkou je, do kdy. Přeji Ti krásné spokojené dny, přestože vím, že je máš i bez mého přání.
VANDA Blaškovič
21.9.2022 11:51
A proč ne? Pro někoho, kdo preferuje život se zážitky a ne majetek, zajímavá informace. Nemusí to hned každý čtenář vztahovat na sebe a bát se o tu svojí kuličku, co před sebou koulí…:), životní situace jsou různé a řešení taktéž. Toto je jedno z možných řešení. Dík za info.
Jitka Caklová
21.9.2022 11:20
"Ano, ti, co mají rodinu, děti, vnoučata, to nechápou." Proč by nechápali?, ze mě blbce nikdo dělat nemusí, pokud ho ze sebe neudělám sama. Věcné břemeno je pouze vějička pro nerozhodné. Znám několik lidí, kteří hezky žijí s novým majitelem i bez písemné smlouvy o věcném břemenu, ale znám víc lidí, kteří tuto smlouvu mají a jsou nešťastní, někdy i s vlastní rodinou. "Dobrý" příklad s věcným břemenem je ve filmu Na samotě u lesa.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA