Všechny fotografie: Alena Tollarová
Zoologická zahrada v Ústí nad Labem
20. 9. 2022Historie dnešní Zoologické zahrady v Ústí nad Labem se začala psát už v roce 1908. Tehdy významný ústecký obchodník, ornitolog a ochránce přírody Heinrich Lumpe na svazích Mariánské skály založil první přírodní ptačí rezervaci ve střední Evropě s názvem Lumpepark.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
20.9.2022 20:28
Álo, hezké vzpomínkové fotky i s těmi současnými se mi moc líbí. Prošla jsem se s Tebou ráda.
Jana Šenbergerová
20.9.2022 18:24
V této ZOO jsem nikdy nebyla, nemohu ji tedy s jinou srovnávat. Článek i fotografie se mi moc líbí, ale zaujal mě i Ilonin příspěvek.
Marie Novotná
20.9.2022 18:20
Nikdy jsem tam nebyla,ale podle toho co vidím a čtu,tak tam musí být hezky. Hezká vzpomínka i nabídka na výlet.Děkuji.
Zuzana Pivcová
20.9.2022 14:54
Moc se mi líbí celý příspěvek. Ráda si čtu "životopisy" jednotlivých obyvatel zoo.
Vladislava Dejmková
20.9.2022 14:41
Líbí se mi historické fotografie, připomínají mi mé mládí. Měla jsem stejný kočárek a dva podobné kluky. I podobnou ránu hlavou do brady jsem dostala, ovšem nikoliv v Zoo.
Naděžda Špásová
20.9.2022 12:13
V ústecké ZOO jsem byla párkrát, když byla vnučka malá. Vzhledem k tomu, že mi vadí zvířata v klecích, tak tam nechodím. Naposledy jsem byla před třemi lety v ZOO v Lipsku. Ústecká ZOO už dávno není, to co bývala, na zvířata nejsou peníze. Tajné hezký jen ten park.
Marcela Pivcová
20.9.2022 12:06
Díky za pěkný a zajímavý článek, tuto zoologickou zahradu ale bohužel neznám. Dnes mi ji tedy Vaše krásné fotky aspoň představily. Jsem ráda i za uvedené názvy a data, kdy obrázky vznikly. Se zájmem jsem je mohla porovnávat.
Elena Valeriánová
20.9.2022 11:19
Řeknu Ti, že Tvůj článek mě pěkně naladil a jen co mi budou nožky běhat, někam se vypravím. Líbí se mi Tvoje vzpomínky, ale tu ránu do brady cítím i já. To musel být okamžik. A co hlavička synáčka vydržela? Je to tvrdá palice? Aligátor má typicky americké :-) jméno, Libor, alespoň se to dobře pamatuje a vyslovuje. Díky za pěkný článek a fotky jedna báseň.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA