FEJETON: Důchod pastmi posetý
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: Důchod pastmi posetý

25. 9. 2022

Ať si každej věří čemu chce, ale některý všeobecně přijímaný bludy jsou fakt strašný. Řekl bych, že občas jde až o výplach mozku. Vezměte si třeba tvrzení, že „co se škádlívá, rádo se mívá“. Cítíte, jaká je to blbost? Já teda jó a určitě by mi to potvrdila většina kolegů rozvedených chlapů.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
No,odkládám,taky se pořád někam rychtuju a nějak to nevychází. Ale, abych se pochlubil, nakupuji, hromadim potraviny, třeba se to bude hodit. No jo, učím se anglicky, díky dnešním zprávám, teda ty nemusím, tak pustím youtu.be a "studuji" :-) Pokroky se projevují spíš u těch potravin. Ovšem ten čas tak hrozně letí, takže už snad zestárnu a do těch restů se pustím. A budu psát jen krátké věty. Kvůli čárkám :-)
Helena Štěpánková
Vtipné :-)
Zdenka Jírová
Vtipné postřehy, pobavila jsem se. Je v nich hodně pravdy.
Marcela Pivcová
Se zájmem jsem si přečetla, pobavila se a zauvažovala: souhlasím s příspěvkem paní Julie V. To není jen o mužích - důchodcích! Kolik asi existuje podobně smýšlejících žen? Jsem určitě jednou z nich. A tak: do místa X se vydám na výlet, až se zlepší počasí, svetr začnu plést, až si dovezu z pražského bytu vlnu, kytku přesadím, ale zatím nemám náhradní květináč ... atd. Všechno je v důchodu jinak, výjimkou jsou povinnosti starat se o zvířata a ty se musí pravidelně plnit!
Soňa Prachfeldová
Tak, tak, v důchodu je na všechno času dost, nač se honit.
Jiří Dostal
:-) Dobrý, ale já vůl jsem čekal rozpravu o měsíční gáži... :-)
Jana Šenbergerová
Asi bude pravda, že: "Stáří není pro sraby." :-)
Marie Měchurová
U nás s důchodem nastal zlom. Snažíme se naplno využit každý den (co když je poslední). Já Jsem tzv. plánovač aktivit, a komu se to nelíbí, ať zůstane doma. Přes zimu je to ale jinak, nastane čas zimního spánku. To jsem i já ráda doma pod dekou s vínečkem. Hezké zamyšlení.
Dušan Brabec
Opravdu vtipně popsaná realita prďochů, zejména zaopatřených a bez závazků k domácímu zvířectvu nebo sklizním plodů na zahradě. Také jsem měl spoustu plánů, ale dokud žila manželka, tak jsem vše odkládal, protože jsme raději hodně cestovali a radovali se ze života. To byla paráda! No ale jako vdovce mne to postupně vtahuje do toho "ohlodávání". K těm postřehům ve fejetonu bych dodal ještě, proč ta lenost resp. pomalost. Člověk si totiž klade v tomto posledním, předsmrtném období života, zcela nové otázky: proč to, čím jsem se kdysi bavil, co jsem studoval, sbíral apod. vlastně dokončit? Pro koho, když to zjevně nikoho z nejbližších ani v okolí nezajímá...
Zdenka Soukupová
Jo, s předposledním odstavcem (Prdlajs, prdlajs, stokrát prdlajs...) naprosto souhlasím. Jednoho z popisované skupiny jsem taky poznala. A stačilo....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%