Úvodní foto Věra Ježková, fotografie v textu Věra ježková a Jan Zelenka.
Jak šel můj čas
12. 10. 2022Naše občasné putování krajem vzpomínek nebývá vždy jen příjemnou procházkou. Mnohdy je ona procházka až trochu masochistická. Obvykle spatřujeme krajinu, prozářenou sluncem a obrazem domova.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
13.10.2022 18:25
Evo, díky. Ještě k mládí. Bylo to pohodové mládí venkovského kluka. S učením nebyl problém, až do osmičky byly samé jednotky a tak jsem zbytek dne proběhal s kamarádem na Ovčíně. Ale to vše mám už v knihách Návraty a Výprava do ztraceného času.
Soňa Prachfeldová
13.10.2022 17:47
Oživila jsem si Nelahozeves, loni jsme ji navštívili, domek, zámek i Marínu. Máš Honzo milé vzpomínky na své detstvi a to je krásné. Moje dětství bylo poznamenáno některými špatnými událostmi. Ale byly vedle mě i milující bytosti. Někdy projíždím kolem našeho bývalého domu, ale dovnitř bych už nezašla. Hezká vzpomínka.
Eva Mužíková
13.10.2022 16:04
Také jsem si ráda Tvé vzpomínaní přečetla. Koukám že jsi v dobré fyzické kondici, sluší Ti to Jendo.
Jan Zelenka
13.10.2022 15:52
Dokud byl Památník v péči Společnosti Antonína Dvořáka, zachovával, pokud možno, historickou dispozici. Jenže , co se v restituci převedl do majetku roudnické větve Lobkoviců, budou velké a nevratné změny. Plánovaná rekonstrukce je přímo hrozná a zcela mění tvář Památníku.
Alena Tollarová
13.10.2022 15:14
Na zámku v Nelahozevsi jsem byla letos v létě. Ten je pěkný. Jak už to bývá, vesnice se projde za pár minut. Čas neúprosně pracuje a památník se prý má rekonstruovat, takže bude zase asi trochu jiný ... Kolikrát jsem si už říkala, že si projdu moji rodnou vesnici - ta se mimochodem letos stala Vesnicí roku - ale nějak se mi do toho nechce. Raději si uchovávám vzpomínky na to, jaká byla.
Naděžda Špásová
13.10.2022 15:04
Nelahozevsí jsem párkrát projížděla, já se do minulosti nerada vracím, i když vzpomínky se chtě nechtě občas dostaví.
Jan Zelenka
13.10.2022 13:22
Přátelé, v Nelahozevsi je skutečně co vidět! Kromě Památníku i prohlídka lobkovického renesančního zámku, projít se příjemnou Dvořákovou stezkou, jak píše Alenka a nakonec se zastavit v Marině na kafe, nebo oběd. Na místě Mariny byla za mého mládí svažitá louka k řece a u řeky malý domek převozníka Hlaváčka. Marina byla pro mne velké a příjemné překvapení.
Alena Vávrová
13.10.2022 12:54
V Nelahozevsi jsem byla dokonce víckrát, o Památníku vím, ale dovnitř jsme tehdy nešli. Líbilo by se mi jít i Dvořákovou stezkou a navštívit Marinu. Díky za hezké vyprávění.
Martina Růžičková
13.10.2022 07:57
Hezké vyprávění o Nelahozevsi. Je to již několik let, co jsem ji navštívila. Po přečtení článku plánuji další výlet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA