Rozveď se, bude ti lépe. Starší ženy slyší tu větu často
Ilustrační foto: Ingimage

Rozveď se, bude ti lépe. Starší ženy slyší tu větu často

19. 10. 2022

Vědí, že jim bude smutno, že samota je ve vyšším věku těžká, že je vysoce nepravděpodobné najít si nového partnera. Počítají s tím, že je rodinní příslušníci nebudou chápat. Přesto se po dlouholetém manželství rozhodli – rozvedeme se. Častěji tento krok dělají ženy.

manželství rozvod vztahy a sex
Hodnocení:
(4.5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Nojo - ano omlouvám se. Macháčková - Machačová. Vám se to nestává, paní Rychtrová? :):):):)
Miloslava Richterová
:-))))))))))) a už zase komolíte jména ! Pro A. Macháčkovou to ale asi vtipné není..
Martin Vrba
Paní Machačová, nevím na co si stěžujete? Tolik žen vám může závidět. Máte obilí, máte kvalitní hnůj - základ dobré úrody, máte spousty domácích brambor - už se mi sbíhají sliny - každý rok se těším na první nové brambory s tvarohem a máslem od farmáře a vy to všechno vlastníte, máte vlastní jablka - víte kolik dneska stojí ovoce - mnoho lidí na jablka nemá ani peníze - všechno je drahé, máte vlastní zahradu, máte vlastní zvířata - králíky (?) nebo dokonce máte v chlívku pašíka? - já už neměl králíka na smetaně - no snad naposledy před 40 lety - ňam - ňam. Pašíka (tedy jen půlku) jsme měli ze statku, kde manželka dělal provozní v závodní jídelně na vesnici. Vy jste při tom všem tak zdravá - že to můžete dělat? Kolik lidí vám závidí - to nechtějte ani vědět. Potvrzujete tu teorii, že naši předci byli mnohem zdravější právě při té fyzické práci - dneska lidem chybí a dohání to ve fitcentrech. Váš manžel byl na vás zlý, ale už umřel a nemůže vás tedy trápit. Některé ženy se se svým neurvalcem ještě musí trápit - ty vám také závidí. Všichni na tom nejsou dobře tak fyzicky jako vy. Mnoho mužů a žen je už úplně zničených - někteří z těžké fyzické práce v dolech a někteří ze sedavého zaměstnání - obojí tělu i duši škodí Někteří jsou rádi, že se po mrtvici naučili znovu mluvit a chodit. Třeba je na tom stejně i ten váš současný přítel - nemá na to fyzicky a tak raději dělá lenocha - než maroda. Znám jednoho podobného ze zrcadla.:) S tím, že jste lítostivá - s tím by šlo určitě něco udělat - v dnešní době je zcela běžné, že lidé berou antidepresiva - dnes jsou už bez vedlejších účinků a pomáhají. Nemyslete si, že jsou všechny ženy tak nešťastné jako vy, že se cítí jako otrokyně. Jak jsem napsal v úvodu, znám mnoho žen, které by byly ve vaší kůži velice šťastných i bez prášků. Kolik jich touží alespoň po malé zahrádce a nemají ji. Znám jednu paní, která si ji udělala z trávníku před panelákem. Píšete, že potřebujete - chcete své zážitky s někým sdílet. Tady na ÍČKU jste tedy doma - tady se pořádají různé zájezdy a když se tady s někým seznámíte - tak bude mít zážitků určitě hodně. Tady se lidé ráno zdraví a vyměňují si zprávy o počasí z celé republiky a přejí si k svátku i narozeninám a později se hádají, kdo komu ublížil při hodnocení jeho fotografie - prostě to tu někdy tak žije, jako v manželství, že se vám bude zase stýskat i po samotě. Někdy tu jsme na sebe jak hodní tak i zlí, někteří znechuceně odcházejí a pak se zase vracejí - tak jako je to v životě. Tak neplačte smutkem ale štěstím. :)
Andrea Macháčková
Pane Vrbo, ale já bych pro každého celý život udělala všechno. Jenomže pro mě nikdo nehne prstem. Tahám pytle s obilím, tahám hnůj, tahám bedny s brambory, jablky, dřevo, starám se o zahradu, o zvířata na pekáč, k tomu kdybych celý život nechodila do práce, všichni by mě odsoudili, vychovala jsem 3 děti,..... A pro mě nikdo nic, vůbec nic. A bývalý byl ještě zlý. Současný neškodí, ale ani nepomůže. Sex? Jsem po přechodu a už to nejde ani mě ani jemu. Často brečím a je mi to líto, co je to za život. A takových žen je nás většina, je to jako nevolnictví. Můžu jet sama na Šumavu, ale zážitky je lepší s někým sdílet.
Eva Kopecká
U nás to první jmenované. Proti tomu komplotu je jakákoli razantní kamarádka slabý odvar. Nicméně měla jsem od začátku žít podle svého, trvat na svém a dělat si věci po svém. Taky moje chyba. Bohužel okolností mě přitlačily k tomu, abych se podřídila a nedělala zbytečný drámo...
Jitka Caklová
.....případně kamarád/ka.
Jitka Caklová
Je pravda, že na rozvodu se podílejí dva lidé. On/a a tchýně :-)
Eva Kopecká
Jsme poměrně muzikální národ dá se říct. Máte to v krvi odjakživa. Ostatně, kdo rád přizná, že i on se na něčem, co se nepovedlo, podílel. Jak snadné je říct, já za to nemůžu. To on, to ona.
Jitka Caklová
Nejhorší, co člověka může potkat je to, že co se mu v jeho životě nepovedlo, může svádět na druhé a říkat, "Já nic, já muzikant." :-)
Vladimír Molík
Manželství je podnikatelská zrůdnost ženy. Žena je normální prostitutka, která bere v závěru všechno a muže udělá bezdomovcem, i když ona nikdy nepracovala. Moje prostitutka mě rozvedla v mých 45ti letech proti mé vůli a dodnes (68 let) jsem úplně sám. Jinou šlapku nepotřebuji a ženám již nevěřím. Ať chcípnou v úplné samotě!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%