Rozveď se, bude ti lépe. Starší ženy slyší tu větu často
Ilustrační foto: Ingimage

Rozveď se, bude ti lépe. Starší ženy slyší tu větu často

19. 10. 2022

Vědí, že jim bude smutno, že samota je ve vyšším věku těžká, že je vysoce nepravděpodobné najít si nového partnera. Počítají s tím, že je rodinní příslušníci nebudou chápat. Přesto se po dlouholetém manželství rozhodli – rozvedeme se. Častěji tento krok dělají ženy.

manželství rozvod vztahy a sex
Hodnocení:
(4.5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Přijde mi to jako daň těm dnešním manželským koučům,našeptávačům a odborníkům: každý má právo na štěstí,má nechat rozvíjet osobnost, plnit si své sny....Jenže jak se člověk podívá na detaily,tak vidí,že je to vždy na úkor někoho,něčeho.Nejsou jen práva,ale také povinnosti. Zub času je neúprosný, na každého dojde,a někdy by bylo bývalo snazší a jednodušší táhnout káru ve dvou,než na vše být sám/sama. Když si žena zamlada vezme muže který je zrovna po ruce, spokojí se s vrabcem,no tak na stáří vyjde na jevo,že si nemají co říci, děti jsou pryč z domu a nastane prázdnota.Pokud si žena vybere za manžela dobře,nic takového nehrozí,rozvádět se nechce a spokojeně si oba žijí ve štěstí a radostech,pomáhají si v nemoci i v jiných těžkostech. Já osobně nemám důvod se rozvádět,dělám si ,co mne baví a těší a manžel také. Společně je nám dobře i po 41 letech.
Hana Kašíková
No, já s článkem souhlasím. Ono zůstat třeba po 50 sám, není nic moc. Asi to má každý jinak. Mě stačily k životu takové ty "malé radosti", prostá spokojenost, že když přijdu z práce domů, mám s kým vypít kafe a "pokecat". Neočekávala jsem po 32 letech manželství, že se budu neustále vznášet na obláčku zamilovanosti a křepčit štěstím.
Magda Škodová
Pam Pokorný to napsal za mne a já bych jen doplnila - děti si mají řešit své problémy a nazasahovat do vztahu rodičů. Ony je vidí ze svého pohledu - doma uklizeno, navařeno, vypráno, mohly vystudovat, občas/často dostaly i finanční injekci a najednou se jejich obraz šťastného manželství hroutí. Ale nejde jen o muže, při pohledu zvenčí je vše OK, pohled zevnitř ukazuje přiopilého, ušmudlaného a zanedbaného tatíka nebo stejně zanedbanou, línou, ušmudlanou matinku... Mámo, táto! přijedou děti, dáme se do gala...
Zdeněk Pokorný
Mnoho lidí si teprve ve věku po padesátce, kdy ustal ten shon kolem dětí, uvědomí, co jim opravdu vadí, a chtějí i teď prožívat opravdový láskyplný vztah, ve kterém je jejich partner/partnerka inspiruje. Nechtějí prožít zbytek života s někým koho nemilují a kdo je unavuje, stahuje zpět (na gauč). Navíc už nikdo v tomto věku z jejich okolí nedokáže jejich rozhodnutí o rozvodu torpédovat...Jakmile se rozhodnou, své rozhodnutí rozvést se uskuteční. Zejména ženám je lépe a všimněte si, kdo bez koho dokáže snadněji žít. Jsou to ženy bez mužů, kterým dost často chybí schopnost vyprat si, uvařit si, vymyslet jak zajímavě strávit volný čas (jinak než gaučinkem). Ženy oprávněně uvádějí, že muži jsou na nich plně závislí a že už jim služku dělat nechtějí. To je pro nás muže opravdu k zamyšlení.
Jiří Dostal
:-) Je krásné v dnešní rozkramařené době vidět naději ve starobním rozvodu! Naděje umírá poslední, tedy až po nás! :-)
Lenka Staňková
Vlastně jsme se dozvěděli, že na pocitech seniorky nezáleží, hlavně když zůstane v kurníčku. To je tedy rada. Jediné, co mělo v článku smysl, je fakt, že by si to starší lidé měli nějaký čas rozvážit, zvážit priority. Ale argument, přece tě ani nebije atd..to je trošku primitivní argumentace od paní psycholožky. Když lidé mají potřebu rozhodovat o životech druhých, obvykle mají sami nějaký problém.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%