Ilustrační foto: Ingimage
Nejsem aktivní senior. No a co?
15. 10. 2022Připadám si nějak nepatřičně, tak zvaně mimo mísu. Nejsem totiž aktivní senior. Jsem líný důchodce, který má rád svůj klid. Nechodím na U3V, nenavštěvuji žádné kluby nebo kurzy, neběhám, necvičím. A to se v současné době jaksi nenosí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Šporková
15.10.2022 09:05
Aktivní senioři mají větší šanci, že budou déle zdraví a dožijí se vyššího věku - a to je asi ten hlavní důvod, proč aktivní jsou. A bývají to většinou lidé s širokou rodinou, co chtějí vidět, jak jejich vnoučata vyrůstají, být jim dědečkem/babičkou, kteří jim do života něco předají, budou pro ně důležiou osobou v jejich životě... A protože autor nepíše ani slovo o nějakých dětech či vnoučatech, se kterými by trávil čas, takže chápu, že asi nemá důvod snažit o nějaký dlouhý život, který by stejně neměl čím a jak naplnit
Jarmila Komberec Jakubcová
15.10.2022 08:39
Pane Vácho s článkem souhlasím. Ne každý musí být akční. Včera byla moje kamarádka na ortopedii a tam ji lékař řekl, že by měla zvolnit své aktivity, protože vyměněné kyčelní klouby mají určitou životnost a ona tím že denně chodí 10-15 km je silně zatěžuje a tak by jí klouby musely zase měnit. A protože je jí 78 let není to příjemné sdělení. Takže asi je potřeba dělat to co nás baví. Třeba žít jak popisujete.
Dana Puchalská
15.10.2022 08:29
Moc zajímavá úvaha. I já se řadím mezi ty penzisty,co jsou tzv.mimo mísu. Celý život jsem něco musela a teď si dělám jen to,co chci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA