Když vaří muž
FOTO: Věra Ježková a Jan Zelenka

Když vaří muž

16. 10. 2022

Když vaří muž, není to dnes nic mimořádného. Máme přece rovnoprávnost, ne? A navíc, většina z nás, kteří vaří, v této činnosti našla dokonce zalíbení. Zalíbení, které obvykle mívá dávnou historii.

gastronomie
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Milé dámy, všem vám moc děkuji. Snad mi chuť k vaření /i chuť k jídlu/, ještě nějaký čas vydrží.
Libuše Křapová
No, Honzo! Já tvůj článek objevila až teď, a na vše, co jsi uvařil a nafotil, mám obrovskou chuť! Přece nezačnu teď před půlnocí vařit!
Hana Šimková
Jste obdivuhodný a chtěla bych Vás mít doma. Vždycky jsem si přála, aby mi muž vařil.
Jan Zelenka
Zdenko, ty holubky, to je skvělé jídlo. Potěšila mne jednou humenská babka, když mi řekla, že ty závitky dělám lepší než ona. Je to delikatesa, a lepší jsou, když se dusí v sekaných rajčatech a může se přidat i kysaná smetana. Často jsem při našich návštěvách v Humenném i vařil. A babka si libovala.
Jan Zelenka
Paní Šimková, to, co jsem napsal, je jen malá část mého kuchyňského sortimentu, vařím to pochopitelně postupně a vařím, i když tu Věrka není. Je to zvyk.
Jan Zelenka
Asi jsem měl s článkem ještě počkat a dát do něj pondělní a dnešní oběd. Včera jsem dělal už tradičně - květákové růžičky vařené ve slepičím vývaru a na pánvi a másle smíchané s kysanou smetanou, drobnou těstovinou a strouhanou nivou. A dnes byla kuřecí čína se sladkou omáčkou, zeleninou, cibulkou a karí rýží.
Hana Šimková
Pane Zelenko já jsem to myslela dobře. Tolik jídla jste navařil a kdo to všechno snědl? Píšete, že vaříte pro Věrku , tak jsem se zeptala .
Zdenka Soukupová
Honzo, klobouk dolů. Ty dobroty cítím až sem. A ty holubky, to je slovenské jídlo? Jedla jsem je totiž párkrát i v Kijevě. Tam jim říkají golubci a podle popisu je to stejné jídlo. Jen je "vylepšují" tím, že je na talíři pokapou kysanou smetanou. Neskutečná dobrota!
Soňa Prachfeldová
Tedy Honzíku, co ty všechno neumíš! Stydím se za sebe, že se mi někdy nechce do vaření, ale někdy mi to připadá ubírání času. Občas ale ráda vařím, mám zdravý český základ od maminky a pořád dle toho vařím. Přijít k hotovému, jak máš na obrázcích, by vůbec nebylo špatné.
Irena Mertová
Zajímavý článek, zajímavý život... Fotky úžasné. Ta Věra, ta se má! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%