
FOTO: Věra Ježková a Jan Zelenka
Když vaří muž
16. 10. 2022Když vaří muž, není to dnes nic mimořádného. Máme přece rovnoprávnost, ne? A navíc, většina z nás, kteří vaří, v této činnosti našla dokonce zalíbení. Zalíbení, které obvykle mívá dávnou historii.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
18.10.2022 22:26
Milé dámy, všem vám moc děkuji. Snad mi chuť k vaření /i chuť k jídlu/, ještě nějaký čas vydrží.
Libuše Křapová
18.10.2022 22:13
No, Honzo! Já tvůj článek objevila až teď, a na vše, co jsi uvařil a nafotil, mám obrovskou chuť! Přece nezačnu teď před půlnocí vařit!
Hana Šimková
18.10.2022 15:36
Jste obdivuhodný a chtěla bych Vás mít doma. Vždycky jsem si přála, aby mi muž vařil.
Jan Zelenka
18.10.2022 13:46
Zdenko, ty holubky, to je skvělé jídlo. Potěšila mne jednou humenská babka, když mi řekla, že ty závitky dělám lepší než ona. Je to delikatesa, a lepší jsou, když se dusí v sekaných rajčatech a může se přidat i kysaná smetana. Často jsem při našich návštěvách v Humenném i vařil. A babka si libovala.
Jan Zelenka
18.10.2022 13:43
Paní Šimková, to, co jsem napsal, je jen malá část mého kuchyňského sortimentu, vařím to pochopitelně postupně a vařím, i když tu Věrka není. Je to zvyk.
Jan Zelenka
18.10.2022 13:40
Asi jsem měl s článkem ještě počkat a dát do něj pondělní a dnešní oběd. Včera jsem dělal už tradičně - květákové růžičky vařené ve slepičím vývaru a na pánvi a másle smíchané s kysanou smetanou, drobnou těstovinou a strouhanou nivou. A dnes byla kuřecí čína se sladkou omáčkou, zeleninou, cibulkou a karí rýží.
Hana Šimková
18.10.2022 13:39
Pane Zelenko já jsem to myslela dobře. Tolik jídla jste navařil a kdo to všechno snědl? Píšete, že vaříte pro Věrku , tak jsem se zeptala .
Zdenka Soukupová
18.10.2022 13:18
Honzo, klobouk dolů. Ty dobroty cítím až sem. A ty holubky, to je slovenské jídlo? Jedla jsem je totiž párkrát i v Kijevě. Tam jim říkají golubci a podle popisu je to stejné jídlo. Jen je "vylepšují" tím, že je na talíři pokapou kysanou smetanou. Neskutečná dobrota!
Soňa Prachfeldová
18.10.2022 09:48
Tedy Honzíku, co ty všechno neumíš! Stydím se za sebe, že se mi někdy nechce do vaření, ale někdy mi to připadá ubírání času. Občas ale ráda vařím, mám zdravý český základ od maminky a pořád dle toho vařím. Přijít k hotovému, jak máš na obrázcích, by vůbec nebylo špatné.
Irena Mertová
18.10.2022 09:29
Zajímavý článek, zajímavý život... Fotky úžasné. Ta Věra, ta se má! :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA