Ilustrační foto: Ingimage
Porovnávání podle věku je nesmysl, přesto to děláme
7. 11. 2022Až ti bude osmnáct, dělej si co chceš. Ty nosíš ve čtyřiceti minisukni? Pro padesátiletou se tahle práce nehodí, hledáme někoho mladšího. Dědo, dávej na sebe pozor, vždyť je ti už osmdesát. Spojování nějaké situace s věkem je velmi časté. Šlo by žít i bez toho?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
7.11.2022 14:51
Stárnutí je jediná spravedlnost na světě. Vadí mi, že mi bude 70, i když nato nevypadám.
Jitka Caklová
7.11.2022 13:16
10:01 Samuil Maršak 7. listopad - Rudou barvou dneska září sedmička v mém kalendáři, podívej se oknem, všude v ulicích je všechno rudé, každé okno......... Sice nevím, co to má společného s tématem článku, ale jako osmiletá jsem se ji naučila sama od sebe a nakonec soudruzi nedovolili aby dítě kulaka přednášelo básničku na pompézní oslavě VŘSR. *** 11:49 "Na styl života neexistuje žádné studium - jen život sám." Kdyby totiž existovalo studium na VLASTNÍ životní styl, tak už mám dnes červený diplom a pokračuji v postgraduálu :-) :-)
Martin Vrba
7.11.2022 12:53
Tak snad už nyní nepřijdete o tu krásnou písničku https://www.youtube.com/watch?v=0r82pPsShWI
Martin Vrba
7.11.2022 12:43
Z toho textu níže něco vypadlo, tak tedy znovu: Když jsem byl nedávno u doktorky na prohlídku kvůli řidičáku, tak jsem měl namalovat hodiny - to jsem zvládnul, ale už malička jsem měl problémy se naučit básničku a tak to bylo vždy za 5 a přitom jsem měl některé básničky rád. U doktorky si po půlhodině jiného hovoru zapamatovat si tři náhodně vybraná slova - to jsem nezvládl - s nápovědou prvního písmena "B" jsem si vzpomněl na jedno slovo - "Batole". 5 jsem nedostal, ale bylo to bráno skoro za počínající demenci - to, že jsem byl asi dementní už od narození - to nikoho nezajímalo - mohl a musel jsem vykonávat v životě mnohé funkce a povolání a do invalidního důchodu mi někdo neposlal - ó - jak by se mi to líbilo - jen prohánět holky https://www.youtube.com/watch?
Martin Vrba
7.11.2022 12:36
zapamatovat si tři náhodně vybraná slova - to jsem nezvládl - s nápovědou prvního písmena "B" jsem si vzpomněl na jedno slovo - "Batole". 5 jsem nedostal, ale bylo to bráno skoro za počínající demenci - to, že jsem byl asi dementní už od narození - to nikoho nezajímalo - mohl a musel jsem vykonávat v životě mnohé funkce a povolání a do invalidního důchodu mi někdo neposlal - ó - jak by se mi to líbilo - jen prohánět holky https://www.youtube.com/watch?
Martin Vrba
7.11.2022 11:49
Když jede mladík z prudkého vršku a namele si držku, tak je blbec, když jede kmet z prudkého vršku a namele si držku, tak je dvojnásobný blbec, protože vůbec nezmoudřel - jen ještě více zblbnul. Náš společník ve firmě přibral na váze 20 Kg a dal na doporučení lékařů a začal jezdit na kole, jel z prudkého vršku, namlel si držku a zlomil si vaz a byl to inženýr s červeným diplomem z ekonomie. Na styl života neexistuje žádné studium - jen život sám. Říká se, že čím dříve chlap dostane od života "po hubě", tím dříve pozná, že i on má své limity, které není radno překračovat. Kdyby ten náš kamarád byl jen průměrný fyzik a ne vynikající ekonom, který věděl, že když pojede z kopce, že ušetří energii, tak si jako ten průměrný fyzik uvědomil, že když ztloustl a měl 115 Kg, že když to rozfofruje, tak už zatáčku na spadaném podzimním listí nevybere. A pak také platí: Ti, kteří se podceňují, žijí skromněji, ale déle. Každou chvíli slyším, že v Tatrách spadnul nějaký 60. - 70. letý kmet čí kmetka a už není mezi námi. Kdyby zůstal doma na prdeli, tak se mu to nestalo. Na panoramata se dá koukat i v televizi dokonce v kvalitě 4K u kafe a rakvičku mít jen se šlehačkou a ne je sjíždět na kole a mít ji pak i s věncem. https://www.youtube.com/watch?v=BTMjD7_evjE
Jiří Dostal
7.11.2022 11:34
:-) Paní Richterová, básníci naopak běžně opisují, ani můj říkankový originál není úplně nový: Chtěl bych jako Lenin býti,/ tolik silný učením,/ abych mohl k zítřka žití/ říct, že velké pravdy vím!// Když chci jako Lenin být,/ mít myšlenku pevnou jak z kovu,/ od něho vím dnes, jak mám žít:/ Učit se učit - a znovu! // :-) :-)
Hana Řezáčová
7.11.2022 11:19
Dnes je móda se ve všem moc babrat. Když jsme po škole nastupovaly do práce, věděly jsme, že umíme pořádně zatím prdlajs, věděly to i služebně starší kolegyně a snažily se nás zaučit , když byla některá protivná, tak se tomu neříkalo diskriminace, prostě to byla protiva od přírody a furt ... Dělení lidí dle věku i jiných kritérií je na poli občanském, medicínském, právním atd. běžné ( nebo zloději se nesmí říct zloděj - citil by se, nedejbože diskriminován?). Myslím si, že kdo má slova diskriminace plná ústa, sám diskriminuje ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA