Ilustrační foto: Pexels
To je dnes hezky, že? Málo mluvíme s cizími lidmi. A je to škoda
24. 11. 2022Kdy jste se naposledy dali do řeči náhodně, jen tak, s někým neznámým? Kdo si vzpomene, je v menšině. Běžnější je nyní nové kontakty nenavazovat. A čím je člověk starší, tím mu oslovení cizích lidí dělá větší potíže.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
24.11.2022 11:16
Já to mám jako paní Hana Š.* Doma jsem většinou sama, takže venku si konverzaci s mnohými známými i neznámými vždy velmi dobře užívám*
Miloslava Richterová
24.11.2022 10:37
A což takhle rozmanitosti na i60, každý si může vybrat, co ho zajímá, co si přečte, prohlédne, zareaguje, do čeho se zapojí, tedy jestli to vůbec stihne, protože je toho opravdu hodně, nabídka je bohatá, za což velmi děkuji :-)
Eva Mužíková
24.11.2022 09:49
Navázat kontakt ani mně nedělá problém, ba naopak. Ono opravdu stačí všimnout si třeba jen reakce člověka na pozdrav a hned je jasno, zda má o komunikaci zájem. Jet delší dobu vlakem ve společném kupé a nepromluvit se spolucestujícím ani slovo, tak to bych si asi raději přesedla jinam. Ale na druhou stranu v době kovidové a nyní v době války na Ukrajině lidi diskutující na tato témata opuštím. Negativní informace odmítám.
Jitka Caklová
24.11.2022 09:47
Já myslím, nebýt amerických vědců, tak ani nevíme, kdy se můžeme uprdnout. Když někdo nereaguje na oční kontakt doprovázený úsměvem, asi k tomu má důvod. Proč se cpát někam, kde o mě nestojí :-)
Josef Morava
24.11.2022 09:37
Já myslím že stačí si přečíst názory dnešních lidí na důchodce a přejde vám chuť se s někým dávat do hovoru....lidi jsou zlí chamtivý a závistivý a k důchodcům nepřející...tak proč s takovéma navazovat hovor.
Hana Rypáčková
24.11.2022 08:50
Kdo má psa, dává se stále do řeči s cizími lidmi. Už když se přibližují , ptají se: " Pejsek nebo fenka? Je hodný a přátelský? " A pak se semele všechno možné. Dokonce se i změní směr procházky a povídá se a povídá. Nebo se i děti zastaví a chtějí si chlupáčka pohladit. Ve vlaku se pozná, kdo by si chtěl jízdu zpříjemnit, stačí k tomu oční kontakt a úsměv, reakce na průvodčího atd. Ale chápu, že to pro někoho je těžké. Nezeptá se, ani kdyby hodinu bloudil...
Hana Šimková
24.11.2022 07:52
Tak tohle mi opravdu problém nedělá. Navazuji řeč s kýmkoliv a kdekoliv, ani nemusím jezdit do ciziny. Nikdo mi ještě nikdy neřekl, abych mu dala pokoj. Je totiž také velmi důležité vystihnou jak a o čem s jednotlivými lidmi mluvit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA