FOTO: M. Richterová
Seniorské snění
21. 11. 2022Časy se mění a my se měníme s nimi. Současně s námi se mění i naše sny. Ty dětské se proměnily ve sny dospívajících a dospělých, sny dospělých pak ve sny těch nejstarších. Sníme stále. Mám na mysli sen jako přání a toužení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
22.11.2022 14:48
Moc krásné a šlechetné sny. Ale zda jsou některé reálné těžko říci. Vždy byli, jsou a budou lidé kterým se libí A a druhé skupině B. A tady by bylo moc krásné, kdyby člověk názory druhých bral na vědomí a to bez napadání, ponižování apod. Kvůli tomu že názory máme různé nemusíme rušit kamarádství a přátelství a vůči sobě se chovat jako dospělí jedinci a ne jako děti ve školce. Poslední odstavec je z celého článku nejlepší!!! A za něj moc děkuji.
Iva Lišková
21.11.2022 16:41
Aby se Vaše přání - tak pěkně vyjádřené v posledním odstavci - mohlo vyplnit, nemohli by na naší Zemi žít lidé, bohužel....
Jan Zelenka
21.11.2022 13:23
Hezké představy, ke kterým se mohu připojit. Jen kdyby to bylo tak jednoduché. Život nám obvykle do našich snů hází vidle. Proto nemám žádné přehnaně optimistické životní sny. Jak jsem byl rád na světě jako mladý, tak jsem rád i jako starý. A snažím se zužitkovat zkušenosti, které jsem v průběhu života nasbíral. Jediné velké přání mám - nebýt až do konce svých dnů sám.
Blanka Lazarová
21.11.2022 11:40
Pěkně shrnuto. Ano, asi se nám všechno nesplní, ale snít a těšit se na to, co bychom si přáli, je přeci pěkné. Tak hodně splněných přání nám všem.
Helena Dohnalová
21.11.2022 11:37
Milá paní Miloslavo, je takové přísloví, co nemáš rád nedělej druhému. Mnoho lidí se tím ale neřídí, ať v mezinárodním nebo jenom běžném životě. Každý z nás žil a žije tak jak píšete ve svém skvělém článku. Rozčarování přichází pozvolna a pomalu. Nejdříve máte brýle, potom začnete hůře slyšet, to už Vás omezuje. A nejhorší je skokové omezení pohybu. Mnoho z nás nemá velké rodiny, hodně žen jsou vdovy bezdětné. Říká se nemocný má jen jedno přání, zdravý dělá vše co píšete ve svém článku. Mějme se dobře, hodně zdravíčka přeji všem.
Jana Kollinová
21.11.2022 11:12
Ráno jsem se probudila příliš brzy, ani pes ještě neotevřel oči, tak jsem sáhla po mobilu a začetla se do Vašeho článku. Bohatá nabídka seniorských aktivit mě vzpružila a pod dojmem, že v důchodu mohu téměř všechno jsem sáhla po francouzských holích a plna optimizmu vykročila do svého denního stereotypu, který mi vyhovuje, jen těch holí bych se ráda zbavila co nejdříve. Pozitivní rozmanitosti vítám, ale do ničeho se nenutím. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA