Kolik stojí život ve stáří? Sny se od reality hodně liší
Ilustrační foto: Ingimage

Kolik stojí život ve stáří? Sny se od reality hodně liší

12. 12. 2022

Budu žít do sta let. Co by ne, však sportuju a zdravě jím. Až bude nejhůř, seženu si pěkný pokoj v domově pro seniory. Nebo si zaplatím pečovatele, který se o mě doma postará. To jsou sny většiny lidí o stáří. Realita je mnohdy překvapí.

důchody peníze životní úroveň
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
Dokud nebudu muset, tak raději doma. Jsem zvyklý chodit a nevidím nikoho z domova důchodců, že by byl nějak aktivní. Když chodím okolo, říkám si "jen to ne", to už je konec. Míval jsem tam dva starší spupracovniky, ti chodili ven, ale tak nějak přestali a jak vypadnou s toho běžného života, tak končí. O cenách netřeba mluvit, takže takové ty "filmové" penziony, to je pohádka. Zatím to neřeším, ale představit si to nedovedu. Ale co člověk ví...
Jan Ciprys
Opět populistický článek jedné pojištovny aby přilákala klienty.Když se podíváte na hospodaření pensijních fondů,životních pojištoven tak by každý pracující musel mít plat generálního ředitele.Platíte si životní pojištění a na konci dožití nedostanete nic pro špatné hospod.výsledky.
Josef Morava
Souhlasím s panem Hnykem....a co se týče o ubytování v domovech pro důchodce tak si přečtěte článek jak se chovali zaměstnanci k nemohoucím důchodcům v Ostravském domově Slunečnice a přejde vám chuť na stáří se svěřit do péče takových bezcitných lidí kteří jsou zaměstnanci v domovech pro důchodce
Ladislav Hnyk
Prodlužování délky života... Mám známého doktora a ten mi vyprávěl... Mám desítky pacientů starších 80ti let a ti jsou upoutaní na lůžko (a to je jen jeden doktor) neschopní pohybu, jsou odkázáni na péči druhých a léčí se drahými léky.Sami tito pacienti mi říkají, že by chtěli už zemřít abych jim něco dal, ale já nemůžu.A takto se prodlužuje délka života.Je toto vůbec kvalitní život?Proč se tito pacienti zanášejí do statistik o prodlužující se délce života?Proč není nějaká jiná statistika kolik lidí se v 80ti letech dožívá kvalitního života a kolik lidí už ten kvalitní život nemá a jenom přežívá díky drahým lékům?A potom budou politici poukazovat na to, že se lidi dožívají více let a proto se musí prodlužovat roky na odchod do důchodu. A toto je ten bordel kdy se nám neustále podsouvá to, že se lidé dožívají vyššího věku a proto je nutné zvýšit věk na odchod do důchodu.A tím vyšším věkem dožití se neustále ohánějí dnešní zastávači kapitalismu, ale že za 40 let vlády komunistů se také lidi dožívali vyššího věku než v r.1948 a komunisti nezvyšovali věk na odchod do důchodu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%