Fejeton o nutkání
foto: Pixabay.com

Fejeton o nutkání

3. 12. 2022
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Někdy opravdu není čas sednout po ránu k PC a podívat se, co je nového. Přesto mám nutkání, otevřít, podívat se na íčko, odbihám, přibíhám. A když se jedná o příjemné nutkání, nijak se mu nebráním.
Dana Puchalská
Honzo,děkuju. Egocizácký výraz je děs- běs. A já mám právě teď, po přečtení Tvého zajímavého článku velice nutkavou potřebu si dát ten svařák,co mám připravený na večer.
Miloslava Richterová
:-)) pěkné, taky kontroluji a kontroluji, moje maminka kontrolovala jednou i tak, že vytáhla ze zásuvky i plný mrazák ..
Jan Zelenka
Zdenko, tvůj příspěvek mi připomněl že jsem při samém psaní zapomněl na sklenku vína. Určitě to není škodlivé. Honem to jdu napravit. A k tomu bude i kus čokolády.
Zuzana Pivcová
Já mám takové dost dětinské nutkání, a to, dát si po nákupu ve zdejší Jednotě kávu do kelímku z automatu. Přitom doma kávu nepiji a tahle prodávaná za moc nestojí. A já jdu často do prodejny ani ne tak kvůli vlastnímu nákupu, jako kvůli tomu kafi.
Jana Šenbergerová
Hezké zamyšlení. Mívala jsem chorobné nutkání k pojídání čokolády. Nic čokoládového se v našem bytě nedočkalo příštího dne. Došlo to až k závislosti. Při odvykání jsem trpěla podobně jako "smažky". Absťáky mě přiváděly k zoufalství a pocit, že se vám tělo rozpadá na atomy nikomu nepřeji. Dnes už jsem v pohodě, čokoláda mi zdaleka nechutná tak jako kdysi. A vydrží u nás hodně dlouho, aniž bych se musela jakkoliv krotit.
Zdenka Soukupová
Taky mívám nutkání. A sice takové, že občas večer při televizi mě to nutká dát si malou štamprličku becherovky nebo decinku vína. A vždy to nutkání poslechnu. Honzo, doufám, že to není nějaké zakázané a škodlivé nutkání. To mi z článku nevyplynulo. A moc se mi líbil.
Hana Šimková
Pane Vrbo, máte moc hezké nutkání a škoda, že se nedá uskutečnit. Klidně bych se k Vám přidala jako žebračka od kostela. Možná, že k tomu i dojde. Škoda, že nežije moje maminka, ta když byla nespokojená s vládou, tak se vydala na hrad a chtěla mluvit s prezidentem. Jelikož to byla velmi hezká, chytrá žena, dostala se dokonce do prezidentské kanceláře a pak byla slušně vykázaná a tak nestačila nikoho nakopnout.
Jan Zelenka
Přátelé, všem vám děkuji za pozitivní komentáře.
Alena Velková
V poslední době mám nutkavou potřebu každou chvíli koukat na mobil, i když k tomu nemám žádný zvláštní důvod...a kdybych odešla z domu bez telefonu, asi bych to nepřežila. Patrně to budu muset nějak řešit...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%