Ahasver - bludný Žid. Ilustrace: Pixabay
Ahasver
10. 12. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
11.12.2022 15:15
Pane Zelenka moc jste mi potěšil svým článkem. Je škoda, že nežije můj tatínek. Často mi o postavě "věčného Žida" vyprávěl.
Jan Zelenka
11.12.2022 13:41
Milé dámy, děkuji za vaše komentáře. Momentálně bloudím mezi dvěma rozepsanými knihami. Ještě, že mě nakladatel nehoní. Můj neklid ale momentálně nevychází z problémů literárních, ale z vážných problémů mých nejbližších přátel. Člověk pak zapomíná na problémy vlastní.
Soňa Prachfeldová
11.12.2022 09:41
Věčný poutník životem musí být nutně unaven. Kdežto spisovatel putuje zdravě ve své mysli, jak poutavě sdělit čtenářům a pak zpracovat. Klobouk dolů Honzo, to je snad někdy větší dřina než tělesná práce. I my všichni jsme potníci a hledači. A přestanem, až když se smíříme s tím, co máme a s čím si musíme vystačit.
Miloslava Richterová
10.12.2022 19:05
Pěkné, díky, napadá mě věčné hledání spisovatelů, malířů, hudebních skladatelů apod. o nejlepší podobu díla.
Jana Jurečková
10.12.2022 18:31
Ahasver měl v duši neklid, věčně bloudil bez odpočinku a spánku. Dá se srovnat s některými lidmi. Pěkné zamyšlení.
Zuzana Pivcová
10.12.2022 17:46
Díky, Jendo, bloudění cítím jako určitou posedlost jít od jednoho poznatku ke druhému a nenajít klid, ale i zmatení nestabilitou, což někdo neunese. Nicméně Němci říkají: Wer rastet, rostet. A také jsem si vzpomněla na Fausta, který směl žít jen tehdy, dokud nechtěl zastavit ani jeden okamžik. Tak zůstaňte tím literárním Ahasverem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA