FOTO: Jan Zelenka
Nostalgické rozjímání na louce nad městem
26. 12. 2022Docela normální den. Na louce nad městem je ticho. Až posvátné. Smráká se. Jen na západě obloha z posledních sil žhne pastelovými barvami. Oranžová, šedomodrá, žlutá. Jsou roztažené do šířky. Působivá kulisa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
26.12.2022 17:41
Jitko, moc ti děkuji. To víš, že Plzeň mi už nadobro zůstane v srdci. Byl jsem tam jen asi jeden a půl roku, ale prožité zážitky a emoce jsem se pokusil vložit zejména do svého studentského románu i do několika dalších textů. Jitko, pohodu tobě i rodině do příštího roku.
Jitka Chodorová
26.12.2022 17:32
Honzo, díky za krásný a čitelný článek, hned jsem se ocitla v Plzni, v nádherném podvečeru zimního dne, a myšlenky mě provázejí až do očí, které se chtějí plnit slzami. Ale kdež, to jen vzpomínky mě nutí zase přemýšlet o tom, co kdyby, ale po 55letech života na vsi se srovnám a o Plzni jen tak sním.Před 7lety jsme čekali toužebně na Emmičku, teď čekáme na jejího bratříčka, děti vnuci i pravnoučata jsou smyslem života, aspoň já to tak mám. Ale to už jedu jiným rychlíkem. Přeji ti kamaráde do r.2023 hlavně hodně zdravíčka, hezké chvilky s Tvým pejskem a také častější návštěvy Tvých dcer a vnuků. Děkuji Jitka
Margita Melegova
26.12.2022 15:55
Vyznani plne vzpominek, dekuji za ne a preji at je ten dalsi rok lepsi, zdravejsi a stastnejsi pro Vas i Britney.
Jana Vargová
26.12.2022 15:40
Pane Zelenko, napadá mě: "Pane jo, to je krásné a dojemné čtení!" Děkuji.
Dana Puchalská
26.12.2022 15:36
Honzo, uvidíš že příští rok bude určitě lepší. Virózy zmizí do nenávratna, zimní plískanice zmizí a hned budeš mít lepší náladu.
Anna Potůčková
26.12.2022 14:07
Pro mě takový pohodový a klidný článek, za nějž děkuji. Kéž by všechny dny které nás čekají byly normální a obyčejné. Dny bez smutků, přírodních katastrof a hlavně byly mírové.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.12.2022 12:13
Děkuji za hezké povídání a přeji Vám v Novém roce 2023 pevné zdraví a budu se těšit na další články. Vždy jsou zajímavé a potěší duši.
Zuzana Pivcová
26.12.2022 11:53
Je to možná Váš určitý malý rituál, ale na mě působí příjemným a uklidňujícím dojmem. Nepatřím k lidem, kteří k životu potřebují mnoho pestrých zážitků. Pro mě jsou důležité hlavně srovnané klidné myšlenky a vědomí existence některým mně milých lidí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA