V novém domově. FOTO: archiv Evy Mužíkové
Proč se nebát stěhování do Domu s pečovatelskou službou
24. 1. 2023Opustit byt a přestěhovat se ve vyšším věku do zařízení pro seniory? Pro někoho to může být nepředstavitelná až krizová životní situace. Moje zkušenost je však zcela opačná. Bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě. V novém novém domově jsem velmi spokojená.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
26.1.2023 14:13
Chápu, když je někdo nemocný a třeba sám, tak sní o domovu seniorů. Jenže já sním o tom, že zemřu doma mezi svými blízkými. Vzpomínám na dědu, jak ten dům seniorů těžce snášel. Říkal: Pořád chodím na funusy a žádná sranda". Jezdil rád za mnou do devadesáti vlakem 100 km, aby z toho prostředí vypadl. Každý to má jinak nastavené, to chápu a přeji hodně zdraví. Jindra
Eva Krausová
26.1.2023 11:01
Evi, klobouk dolů, žes to stěhování zvládla. Já jsem na vše sama a stěhování si vůbec neumím představit. A to jsem mladší, než Ty. Navíc mám byt v osobním vlastnictví, takže u mě by nešlo jen o stěhování, ale o starosti s prodejem bytu. Popravdě musím říci, že z mého bytu by se mi nechtělo, na druhou stranu se též obávám jak to vše budu ve vysokém věku zvládat... Ale u Tebe je to v novém bydlení nádhera a za krásnou cenu. A že tam může mít senior i psa ap. je paráda. Udělala jsi super rozhodnutí. Ať se Ti tam krásně a ve zdraví žije. :-)
Eva Mužíková
26.1.2023 10:36
Dobrý den pane Jane. Děkuji za připomínku, ale když si zajedete níže, 24.1. ve 13.58 je tam vše popsáno. Chápu že ne každý si čte všechny reakce a přečte jen článek. Ale na druhou stranu je to přece jen veřejný portál, tak jsem nepovažovala za vhodné uvádět detaily. Ptáte se, odpovídám. Hezký den.
Jan Ciprys
26.1.2023 09:09
Milá paní když jste to tak barvitě vylíčila možná jste nalákala další zájemkyně o pobyt ale zapoměla jste napsat na kolik Vás ta legrace vychází měsíčně.Možná mnohé zajemkyně odradíte.
Petra Bednářová
25.1.2023 13:57
Jen poznámka k nadpisu "Proč se nebát stěhování do domova pro seniory" - nadpis je zavádějící, protože zde se jedná o byty (dům) s pečovatelskou službou. Domov pro seniory je pobytová služba dle zákona o sociálních službách a jsou to úplně jiné podmínky placení a hlavně příspěvku na péči, než ve výše uvedeném příspěvku.
Taťana Veselá
25.1.2023 11:31
Mila Bertice, vy jste ale čertice!! :-) moc hezke a od srdce. Maminka absolutne nechtela do penzionu, nejspis by to ani neprezila. Ja uz mam jiny nazor. Vam moc fandim a preji pohodovy zivot. Urcite si ho zaslouzite a kdyz navic jeste pomahate, skvele!! Slusi vam to :-)
Eva Mužíková
25.1.2023 10:03
Děvčata děkuji vám za milé reakce, každé si moc vážím. Jani T., pejska, kočičku, ptáčky nebo jakékoliv zvířátko které nebude pochopitelně / štěkotem/ obtěžovat obyvatele si sem lidé berou. Z toho jsem také vycházela před dvěma lety, kdy jsem se rozhodovala. Kdybych neměla Kubíčka, určitě bych si opatřila kočičku. Tu má sousedka vedle mne, pouští jí ven a ona se přes zídku vrací v pohodě domů. Beru si sem občas na hlídání i na noc Dorinku, kterou jezdím každý týden venčit do Vratislavic. No zkrátka, žádný problém.
Věra Ježková
25.1.2023 08:22
Evi, moc děkuju. :-) Maminka byt prodala, než šla do DS. S novým majitelem se dohodla, že ho vyklidí. Já jsem si vzala jen pár věcí. A začala likvidovat špajz. Brzy jsem byla ráda, že se o nic dalšího nemusím starat. I když pán na koupi velmi vydělal. Teď ho pronajímá.
Helenka Vambleki
25.1.2023 01:25
Bertice, moc ti to přeju!!!! Já mám byteček v Domě zvláštního určení patřící pod Centrum sociálních služeb města MěÚ Bohumín velice podobný a stejně platím jako ty i s Netem necelých 5000. Jen náš domeček je menší, je tu jen 14 bytů, právě tři volné a máme tady skvělou partu (lidé 67-94 let) Denně se odpoledne na hodinku scházíme v přízemí na chodbě. Taky mám u bytu svou terasu a okolo domečku je zahrada s pergolou.
Jaroslava Handlová
25.1.2023 00:05
Evo, udělala sis to tam moc hezké. Důležité je, že máš z nového domova radost. Já Ti přeji, abys tam prožila hodně šťastných let ve zdraví a potěšení ze všech svých činností, kterými umíš obveselit i své okolí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA