Proč se nebát stěhování do Domu s pečovatelskou službou
V novém domově. FOTO: archiv Evy Mužíkové

Proč se nebát stěhování do Domu s pečovatelskou službou

24. 1. 2023

Opustit byt a přestěhovat se ve vyšším věku do zařízení pro seniory? Pro někoho to může být nepředstavitelná až krizová životní situace. Moje zkušenost je však zcela opačná. Bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě. V novém novém domově jsem velmi spokojená.

bydlení domov pro seniory Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 61 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Jarmilo, děkuji Ti za milá slova, mám z Tvé reakce opravdu radost. Také bych Tě ráda viděla a že by bylo o čem povidat, o to jsem přesvědčená. Čím dál, tím víc jsem šťastná, že jsem se rozhodla pro pobyt v DPS, zvláště když vím, jak těžké je nyní takové místo sehnat. ..Obdivuji Tě jak už zvládáš " sportovat" po operaci. Jen tak dál. Pohlazení pro Polynku.
Jarmila Komberec Jakubcová
Evičko přeji ti z celého srdce hodně šťastných let v novém domově. I u nás v Plzni máme podobné Domovy. Jeden vzniká u nás v Červeném Hrádku v budově, kde měl poslední projev M.Jakeš. Bydlím kousek od něj. Je škoda, že nemohu přijet do Lednice. Tak ráda bych se s Tebou setkala. Určitě bychom si měly o čem povídat. Opatruj se a pozdrav i od Polynky mňauk.
Eva Mužíková
Paní Ludmilo, dobře jste se rozhodli. Firmy jsou vybaveny, na požádání odvezou nepotřebné k likvidaci, mají i kontakty na případně potřebné služby ( malíř, uklid ) .
Eva Mužíková
Díky Hudečci, společně to vše zvládneme jako před lety. E
Jiří Hudeček
Evičko udělala jsi moc dobře. Máš to tam pěkné a nedej na negativní hlášky, které zde jsou. Obdivuji tě, jak jsi akční a vše děláš s rozmyslem. Také ti s Leničkou moc děkujeme, že pomáháš tátovi se zařizováním k přestěhování a tím zároveň i nám. Krásný článek i s fotografiemi.
Lenka Hudečková
Evi, tak to je super!!! Jsem ráda, že Tě máme a že se táta brzy postěhuje "za Tebou". Byt je velký, jak vidím a světlý.. Jsem nadšená. Snad si tatínek taky zvykne, jako Ty..., ale přece jenom je to chlap a je starší...:-).
Jarmila Komberec Jakubcová
Evi přeji ti hlavně zdraví a pohodu v novém domově. Pamatuji na naši íčkařku Květku Houdkovou, která také žila v Pečovatelském domě v Kostelci nad Labem. Ta ale v tomto zařízení spokojená nebyla, protože si asi moc nerozuměla se spolubydlícími. Pamatuji jak si neustále na ně stěžovala, že jsou "drbny".
Eva Mužíková
Ještě jednou děkuji za další reakce. Eleno napsala jsi to i za mne, díky.
Miluše Hasenohrlová
Evinko, moc pěkně napsáno. Přeji Ti v novém domově mnoho a mnoho spokojených let.
Elena Valeriánová
Myslím si, že vůbec nejsou důležité náklady v tomto konkrétním PD, každý PD má jiné náklady a každý z nás jiné příjmy. Takže je na každém z nás jestli bude bydlet v PD nebo pod mostem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%