Ilustrační foto: Pixabay
Revizoři
25. 1. 2023Revizorů se nebojím. Kupuju si roční tramvajenku, a tak můžu být v klidu. Zvláště nedám dopustit na revizory v tramvajích. Pravidelně se ke mně připlíží zezadu, mávnou mi před očima plackou a něco nesrozumitelného zamumlají.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
25.1.2023 18:54
Já mám koupenou OPUS kartu /snad je to dobře/, kterou si vždy koncem prosince dobíjím. Mohu na ni jezdit "zadarmo"celý rok v celém Libereckém kraji v MHD, autobusech a vlacích. Dříve stála 500,-Kč,nyní asi 1.100,- Kč. Ale protože často cestuji vlakem, autobusem korunky se mi " vrátí" a hlavně je to pohodlné, nemusím si jízdenku na vlak kupovat. V autobusu řeknu řidiči že mám senior pas a kam jedu. Vytiskne mi jízdenku a hotovo. Revizoři mne zatím kontrolují, ale už několikrát jsem se zeptala: " Nestačilo by se jen pořádně podívat"?? Moc hezký vtipný článek:)))
Marie Hellebrandová
25.1.2023 16:40
Také mne pražští revizoři míjejí bez povšimnutí,ale mám pro vás dobrou zprávu. Jeďte do Čeckých Budějovic. Nejen,že by v nich chtěl žít každý,ale revizory se to tam jen hemží.Nedávno mě na trase Nádraží - České Vrbné konrolovali třikrát,pokaždý jiný.
Marcela Pivcová
25.1.2023 15:29
Na mně žádal revizor v MHD občanku asi před půl rokem, ale to bylo jedenkrát - úplně výjimečně, možná to způsobila džínová bunda, batůžek, případně nějaká nebabičkovská čepice. Zato v linkovém autobuse řidiči většinou OP chtějí. Asi mají jiné předpisy než revizoři v MHD.
Blanka Tabaszová
25.1.2023 15:27
Vtipný a hezký článek! Úplně vás chápu, sama mám pocit, že jsem od určitého času na ulici přímo neviditelná!
Naděžda Špásová
25.1.2023 15:00
Tak abych pravdu řekla, mně nezájem revizora naopak vyhovuje, hledat po kapsách jízdenku, kterou už nepotřebuji, mě nebaví a novou kartu po mně zatím nechtějí, což mi taky vyhovuje. Naštěstí moc MHD nepoužívám. Loni metrem jsem jela zadarmo. Ale vtipné to je, jako vždy.
Alena Tollarová
25.1.2023 13:44
Že si nevšímají mě, to mě sice docela štve, ale už se tomu bohužel až tak nedivím. Doba, kdy mi průvodčí ve vlaku s úsměvem řekla, že ten OP chce vidět, protože mi seniorskou slevu nevěří, už je pryč. Ale že si nevšímají Tebe, to nechápu :)
Zdenka Soukupová
25.1.2023 13:01
Aleno, s chutí jsem se zasmála. A vzpomněla jsem si na podobný zážitek. V metru, ve stanici na okraji Prahy, už nebylo moc cestujících. Najednou všichni zvedli oči od mobilů a začali hledat jízdenky. Zaregistrovala jsem revizora a tak jsem taky našla jízdenku. Mladou paní na sedadle vedle mě zkontroloval, na mě se usmál a šel dál. Měla jsem sto chutí dát mu jednu do zubů. Pak jsem si řekla, no, on za to nemůže, že já jsem stará. Tak to třeba taky jednou vyjde.... ☼
Zuzana Pivcová
25.1.2023 11:57
Dříve mě kontrolovali docela rafinovaně, např. si ke mně někdo sedl jako spolucestující, začal se se mnou bavit a pak mě pořádal o jízdenku. Pak nastalo období, že mě chtěli kontrolovat, na což jsem zamumlala, že už jezdím zadarmo, no a teď mě už míjejí a smlsnou si na někom jiném. Jsou mým ukazatelem času.:-D
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA