FOTO: Taťana Veselá
V naší kuchyni jsem šéfem já!
30. 1. 2023Coby čerstvá novomanželka jsem se rozhodla svého miláčka potěšit jídlem, jež miloval, stejně jako já. Jeho maminka totiž uměla upéct takové buchty, jako nikdo jiný na světě! Měla zvláštní přísadu, o které moc nemluvila, ale používala ji hlavně u pečení péřových buchet, a to lásku...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
3.2.2023 15:34
Buchtičky se šodó jsou skvělé. Sousedka jednou pekla buchtičky, zapoměla na to,že nabudou a měla jednu obrovskou buchtu. Vzala nůž a začala je krájet na menší . A co se nestalo? Chutnalo všem.
Jana Jurečková
1.2.2023 20:55
Buchtičky s krémem jsem měla naposledy ve školní jídelně. Musím je udělat, je to vzpomínka na dětství.
Soňa Prachfeldová
31.1.2023 17:44
Kdo nic nedělá nic nezkazí a když pokazí s láskou, nic se neděje. Milující protějšek sní a ještě i pochválí. Přiznám, že jsem ještě nikdy tak malé buchtičky nedělala, to dělala moje maminka a naši kluci měli raději flák masa. Kdysi čerstvě vdaná, jsem upekla vanilkové rohlíčky, dala hodně cukru a byl na plechu rozteklý karamel. A můj dědeček jedl, chválil. Tikové vzpomínky zůstávají věčné.
Taťana Veselá
30.1.2023 21:36
Dobrý den, milé kuchařinky, velmi děkuji za vaše reakce. Ráda jsem si přečetla vaše náměty, příhody a vyprávění. Moc mě vše potěšilo :-))
Eva Mužíková
30.1.2023 21:34
Paní Taťano, Vaše příběhy mne baví. Buchtičky se šodó jsem za celý život udělala snad jen dvakrát.
Martina Růžičková
30.1.2023 21:25
Hezký příběh. :-) Buchtičky miluju! Dělám se s pudinkem, jak jsem se to naučila ve školní jídelně. Doma je dělávala babička s pravým vinným šodó, které pečlivě šlehala na páře.
Jana Šenbergerová
30.1.2023 19:57
Teď je to určitě příhoda stejně veselá jako autorka článku. Klobouk dolů před vaším manželem. Dnes už peču docela dobře, ale nerada. Dukátové buchtičky jsme měli nedávno, ale ty nepeču, kupuji je od našeho oblíbeného pekaře. Občas si je dáme rádi. V době mého dětství jsme je doma nemívali.
Svatava Páleníková
30.1.2023 17:56
Hezky zpracovaná vzpomínka na tchyni, měla jsem to podobné. Hlavně, hodně dlouho mi trvalo, než jsem se k pekaskému umu své tchyně alespoň trochu přiblížila. Řekla bych, že to bylo hlavně tím, že jsme měli s rodinou mnoho jiných konííčků, u tchyně to bylo právě vaření a pečení.
Naděžda Špásová
30.1.2023 16:13
Hezké vzpomínky, je to možná hloupé, ale víte co od obědů ve školce a škole nesnáším? Buchtičky se šodó, nikdy jsem je neuvařila, jediný kdo je v naší rodině jí do dneška je syn. Nicméně všem milovníkům této krmě přeji dobrou chuť.
Elena Valeriánová
30.1.2023 14:09
Krásné vzpomínání, moje první kynuté buchty byly jak z kamene. Zapomněla jsem na tuk. Moje mamka mi řekla, to se naučíš. A naučila. Podobně jsem popsala svou kuchařskou zkušenost v článku: www.i60.cz › clanek › detail › nase-prvni-vanoce-aneb-neni-rizek-jako-rizek
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA